Šovs “Atkārto!” “Varavīksnes” vidusskolā: “Bermudu dīvstūris”, “Prāta vētra”, “MOMO” un citi

img

Parodiju šovs “Varavīksnes” vidusskolā norisinās jau gandrīz divus gadu desmitus. Šajā laikā vairākas reizes mainījies pasākuma nosaukums, mainījušies noteikumi un dalībnieku gaume. Nemainīga palikusi vien šova popularitāte.

Pārsteidzošo iespēju sajusties kā īstām zvaigznēm steidzīgi centās izmantot 5.- 8. klašu skolēni. Katru gadu gatavošanās šim pasākumam notiek ļoti rūpīgi: dalībnieki mēģina visos skolas gaiteņos, veido skatuviskus tērpus, rekvizīta izgatavošanā tiek iesaistīti ne tikai skolēni, bet arī viņu vecāki. Pēc tradīcijas katrai klasei tiek “piestiprināts” kurators no vecāko klašu audzēkņu vidus, kurš arī vada radošo procesu. Šogad pasākuma dalībniekiem pievienojās arī ceturtās klases. 20. oktobrī plkst. 14.00 skolas zālē ābolam nebija kur nokrist. Visi gaidīja atklājumus un radošas atklāsmes. Un, jāsaka, ka sagaidīja. 



Žūrijas, kura sastāvēja no skolas pašpārvaldes locekļiem un pedagogiem, redzējumam tika piedāvāti 12 dažāda žanra un stila darbi. Šoreiz lielāko popularitāti iemantoja grupas “Bermudu divstūris” klipi (septiņi klipi no divpadsmit), kaut gan visās klasēs parodijām pievērsās dažādi.



Andrejs Jakubovskis



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 82 (24.10.2017.)