Apgūt mediju daudzveidību Berlīnē

Oktobra sākumā no Gētes institūta Latvijā tika saņemta iepriecinoša ziņa par stipendijas piešķiršanu, lai rudens brīvlaikā no 22.- 28. oktobrim dotos mācībās par mediju kompetenci uz Berlīni. Kopā Baltijas valstis (Lietuvu, Latviju un Igauniju) pārstāvēja 24 pedagogi. Man šī atgriešanās Berlīnē bija pēc 17 gadiem.

Vācijas galvaspilsēta Berlīne apbur ar neatkārtojamu apskates objektu daudzpusību, kultūras dzīvi un vienlaikus dzīvīgo un rāmo dzīves stilu. Pilsētu raksturo tieši kontrasts starp vēsturisko un mūsdienu arhitektūru, tradīcijām un laikmetīgumu. Tautas vēsturi izstāsta Berlīnes 
apskates objekti, sākot no Brandenburgas vārtiem līdz Federālajam kanclera birojam. Vācijas galvaspilsētā atrodas arī visas valdības ēkas, tajā skaitā Vācijas Parlamenta rezidence - vēsturiskais Reihstāgs. Reihstāgā no 1999. gada atrodas Vācijas Bundestāgs. Berlīne, bez šaubām, nav iedomājama bez Reihstāga apmeklējuma. Palēnām virzāmies augšup pa kupolu. Caur kupola slapjo logu iepazīstam Berlīni. Protams, ļoti mainījusies bijusī Austrumberlīne. Ir tapušas neskaitāmas augstceltnes. Taču Aleksandra laukums (Alex) ir joprojām tāds pats, tik kļuvis mazāks, jo parādījušies jauni veikali, jaunas viesnīcas.



M. MICĶEVIČA



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 86 (07.11.2017.)