Filmas “Pilsēta pie upes” aktieru atlase Krāslavā

Šogad februāra beigās sāksies filmēšanas process Viestura Kairiša jaunajai spēlfilmai “Pilsēta pie upes”.

Filmas scenārija pamatā ir Gunāra Janovska romāns ar tādu pašu nosaukumu. Darbība norisināsies pirmskara Latvijā, komunistu un nacistu varas laikā. Filmas galvenais varonis daiļkrāsotājs Ansis ir pieprasīts pie visiem režīmiem.



Režisors Viesturs Kairišs par topošo filmu: “Lai cik necilvēciska būtu vēstures notikumu gaita, cilvēkam vienmēr ir iespēja palikt cilvēkam. Viena no filmas lielākajām ambīcijām ir izstāstīt par tik nebeidzami daudziem vēsturiskiem notikumiem, nepārvēršoties formālā notikumu kaleidoskopā.”



Kopējais filmas budžets ir aptuveni 1,5 miljoni eiro, ko atbalsta Nacionālais kino centrs un Čehijas Valsts kino fonds. Iecerēts piesaistīt arī trešo partneri no Lietuvas. Lai arī projekts ir liels, filmas pirmizrāde gaidāma jau 2019. gadā.



Filmēšana norisināsies Latgalē ­ Ludzā, Rēzeknē un Krāslavā. Krāslavā uz atlasi bija aicināti vietējie iedzīvotāji neatkarīgi no vecuma un filmēšanās pieredzes. Izmantoju iespēju un arī ierados uz izsludināto kastingu Krāslavas kultūras namā.



Katram atlases dalībniekam tika piešķirts kārtas numurs. Mans bija 36. Kopumā kastingā piedalījās nedaudz vairāk nekā 60. Katrs tika nomērīts, nofotogrāfēts, bija iespēja parunāt ar pašu filmas režisoru.  Par rezultātiem apsolīja ziņot.



Uz kastingu bija ieradušies arī daugavpilieši un līdz ar viņiem “Latgales laiks” žurnāliste Egita Jonāne. Palūdzu Egitai pāris fotogrāfijas no kastinga.



Iveta Leikuma