Ēnu dienā pie Krāslavas ugunsdzēsējiem

img

Šā gada 14. februārī Ēnu dienas ietvaros Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigādes Krāslavas daļas vada komandiera vietnieku Anti Jakoveli ēnoja Edgars Šilvāns.

Edgaram ir interese par darba iespējām VUGD, viņš ir iesaistījies projektā “Proti un dari”, kura mērķis ir attīstīt mērķa grupas jauniešu prasmes un veicināt viņu iesaisti izglītībā, tai skaitā aroda apguvē pie amata meistara, savukārt Ēnu diena ir lieliska iespēja, lai saņemtu atbildes uz visiem interesējošiem jautājumiem par VUGD, kā arī par iespējām nākotnē kļūt par kādu no VUGD profesiju pārstāvi.



Tā kā arī man bija iespēja piedalīties ēnošanā ar interesi klausījos stāstītajā: Darbs VUGD notiek 4 maiņās pēc stingri noteiktas dienas kārtības. Kārtējā maiņa sāk savu darbu plkst. 8:00. 15 minūtes paredzētas maiņas pieņemšanai. Tad tiek apskatītas visas mašīnas, viss aprīkojums. Katrai lietai ir jāatrodas noteiktā vietā, lai, atbraucot uz notikuma vietu, nav jāzaudē laiks un nekas nav jāmeklē. “Katrs mūsu darbinieks pat aizvērtām acīm var atrast visu nepieciešamo”, -- saka vada komandiera vietnieks. -- “Katru rītu tiek pārbaudīti elpošanas aparāti, ar kuriem strādā piedūmotā vidē.” 



Iveta Leikuma



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 15 (20.02.2018.)