Bērni Krāslavā sarežģītas zinātnes var apgūt ar prieku

Krāslavas māmiņu klubs vairāk nekā gadu sadarbojas ar SIA “AgirVision” robotu skolu, organizējot īpašas apmācības robotikā bērniem. Tās balstās uz zinātņu, tehnoloģiju, inženierijas, matemātikas (STEM: Science, Technology, Engineering, Mathematics) metodi, izmantojot robotu kā līdzekli loģikas, fizikas likumu, programmēšanas, komandas darba apgūšanā.

Bērni caur spēli un “mocībām” mācās, risina uzdevumus, kā balvu nodarbības beigās saņemot iespēju baudīt un pēc savas izvēles eksperimentēt ar robotiem. 



Nodarbībās bērni risina loģikas, programmēšanas uzdevumus, apgūst sensoru darbību, zīmē robotiem trasītes, izklaidējas ar braukājošiem robotiem, mācās tos kontrolēt, metot grozā bumbiņas, liekot tiem braukt pa iepriekš noteiktu ceļu. Īpatnējā “zooloģiskajā dārzā” katram robotam ir savas metodes, kas veicina prasmi eksperimentēt, izaicina un savā unikālā, aizraujošā veidā māca.



Kopš 2016. gada augusta AgirVision ir sasniedzis plašu pakalpojumu saņēmēju tīklu – pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērnus visā Latvijā, kuriem inovatīvi māca eksaktās zinātnes.



Krāslavā nodarbības ir apmeklējuši dažādu vecumu bērni, gan patstāvīgi, gan ar vecākiem. Mamma Mairita: “Ļoti priecājos par uzņēmīgā Kaspara Čaba ideju iepirkt lielu skaitu interesantu robotu, ar kuriem dot iespēju darboties lielam skaitam Latvijas bērnu šādi organizētās apmācībās! 



Krāslavas māmiņu klubs



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 17 (27.02.2018.)