Dagdas novada mednieku sporta sacensības “Svariņi 2018”

img

Par to, ka 24. februārī Svariņu pagastā norisināsies Dagdas novada tradicionālās mednieku sacensības, es uzzināju no redaktores, saņemdams jaunu uzdevumu – apmeklēt un aprakstīt šo pasākumu. Kā cilvēks, kuram nav izpratnes par medībām, man bija ļoti interesanti, kā norisinās šādi pasākumi tiem, kas joprojām ir seno rūpalu, kas saglabājušies līdz mūsdienām, piekritēji.

Precīzi plkst. 10 no rīta mēs ieradāmies Kairišu karjerā. Ieraudzījām lieliski sagatavotu un iztīrītu laukumu automašīnām, kā arī sapulcējušos medniekus uz tikpat ideāli sagatavota laukuma blakus pārbaudījumu trasei. Klātesošos sveica galvenais pasākuma rīkotājs – Svariņu pagasta mednieku kolektīva vadītājs Edgars Tjarve, kā arī Dagdas novada domes priekšsēdētājs, aizrautīgs mednieks Aivars Trūlis. Pēc tam dalībniekus iepazīstināja ar sacensību noteikumiem, bet komandu dalībniekus aizveda parādīt pārbaudījumu trasi.



Laukumā izvietojās mednieku kolektīvi, kuri piedalījās sacensībās, atbrauca atbalstīt “savējos” un satikties ar kolēģiem no citiem pagastiem. Kāds atbrauca ar savu “telti”, bet lielākā daļa organizēja “lauka virtuvi” tieši zem klajas debess: iekūra pavardu, gatavoja ēdienu.



Andrejs Jakubovskis



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 18 (02.03.2018.)