Kura tētis ir labāks un krutāks?

img

Tradīcija svinēt Tēva dienu Latvijā iesākās pirms desmit gadiem, bet jau pēc gada otrā septembra svētdiena kalendārā kļuva par svētku dienu. Kļūt par tēvu ir ļoti viegli, bet būt par ģimenes galvu – smagi. Ģimene – tā ir sabiedrība miniatūrā; īsta laulāto mīlestība ne tikai palielina cilvēku dzimtu, bet arī dāvā vecākiem un viņu atvasēm augstāko laimi. Itālijā Tēva diena ir galvenie vīriešu svētki, bet tradicionālas dāvanas – smaržas vai pudele dārga vīna. Vācijā vīriešus ar bērniem sveic Vasarevētkos, kad stiprā dzimuma pārstāvji lielās kompānijās dodas ārpus pilsētas, ņemdami līdzi alus muciņu. Spānijā godā Svēto Jāzepu, kurš kļuva par Jēzus audzinātāju un atzina viņu par savu dēlu. Svētā Jāzepa dienā, 19. martā, sveic arī spāņu tēvus. Bet Latvijas pilsētās un laukos Tēva dienai cenšas piešķirt veselīgi izklaidējošu formu. Par to arī pārliecina tradicionālie svētki Aglonā, kuri aizritēja pagājušajā svētdienā.

Trīs gadus pēc kārtas titulu “Supertētis” bija ieguvis karavīrs Ainārs Leonovičs, bet šogad notika favorīta maiņa. Visu cieņu organizatoriem: ik konkursam viņi piedāvāja jaunus pārbaudījumu posmus, kas piešķir sāncensībai negaidītu un draisku raksturu. Turklāt ģimeņu galvām nācās pierādīt, ka viņiem ir attapīgi prāti un zelta rokas. Sākuma stafetē piedalījās arī māmiņas bet bērni ar krītiņiem zīmēja uz asfalta apsveikuma kartiņas saviem mīļajiem tētiem. Pārsteidzoša ģimeņu vienotības atmosfēra ar kopīgu dziņu – uzvarēt. Stikla kausiem tika pievienotas konfektes un vitamīnu balvas.



Par goda nosaukuma “Supertētis 2018” ieguvēju tika pasludināts Ilmārs Repša, kuram iegūt goda pjedestāla augstāko pakāpi palīdzēja burvīgā sieva Aelita un dēli Deiviss un Daniels. Pirms gada šis ģimenes kvartets tikai debitēja, iegūdami 2. vietu. Un, lūk, tagad likumsakarīga uzvara un galvenā balva – milzīga melone. Liels, strīpains arbūzs, balva par 2. vietu, tika pasniegts Aivaram Ancānam, kuram palīdzēja gūt uzvaru sieva Inese ar dēliem Dāvi un Arti. Saņemot bronzas ananasu, triju spilgtu uzvaru izlutinātais Ainārs Leonovičs šoreiz neizrādīja sajūsmu. Toties mamma Signe, meita Annika un dēlēns Rodrigo priecājās no sirds. Neaizmirstama diena un vēl viens diploms ģimenes kolekcijā.



Par Aglonas šova augošo popularitāti liecina tas, ka šogad konkursā piedalījās Kolesničenko ģimene no Preiļiem. Vecāki Oļegs un Daina, dēli Ernests un Renārs ļoti centās, taču punktu un sekunžu summa, ko precīzi uzskaitīja tiesneši Gunta un Ivars, nebija viesu labā. Svarīgs ir kas cits – ģimenei ļoti patika interesantā kopīgā laika pavadīšana. Draugi-sāncenši un skatītāji draudzīgi atbalstīja piektā tēta, Aleksandra Serova, uzstāšanos. Viņam palīdzēja dēli Timurs, Tomass un pavarda sargātāja Indra. Šoreiz veiksme neuzsmaidīja viņiem, toties iegūtā pieredze nešaubīgi noderēs nākotnē. Un galvenais jau nav uzvara, bet piedalīšanās lieliskā domubiedru kompānijā. Uzvarētāji nosaukti, balvas pasniegtas, bet mēs, skatītāji, nosaucam visazartiskāko māmiņu – Inesi Ancāni! Dod Dievs, lai pēc gada šī efektīgā ģimene izietu uz starta jau piecatā!



Valstī, kura katastrofāli zaudē cilvēkus, ļoti svarīgs ir atbalsts jaunajām ģimenēm, ko arī veicina konkurss “Supertētis” Aglonā. Mundruma lādiņš veselam gadam!



Aleksejs GONČAROVS