Augļus baudīsim nākošgad

img

Krāslavas novada projektu konkursa “Iedzīvotāji veido savu vidi 2018” atbalstu guvušais biedrības “Latvijas sociālās adaptācijas asociācija” projekts “Teritorijas labiekārtošana un augļu, ogu dārza ierīkošana pie Krāslavas jauniešu kluba” tika īstenots.

Augļu un ogu dārzs iepriecina ar stādu daudzveidību. Vietējā uzņēmēja Gaļina Pitrāne, sarūpēja visus pasūtītos stādus. Jau nākošgad varēsim baudīt upenes, jāņogas, mellenes un ērkšķogas. Āboli, plūmes, ķirši, smiltsērkšķi un kizils iepriecinās vēl pēc gadiņa, bet Gaļina saka – ja cītīgi kopsim, arī nākošgad sagaidīsim pirmos augļus. Acis vēl priecēs dekoratīvās vilkābeles, lazdas un pīlādži. Kopumā stādiem un kūdrai iztērēti 400 eiro.



Augļu un ogu dārzu stādījām kopā – kluba jauniešiem palīdzēja, un padomus sniedza gan pieredzes bagātā augļkope Gaļina, gan biedrības pārstāves Ģertrūde un Iveta, gan jaunieši, kuri biedrībā darbojas NVA projekta ietvaros – Jūlija un Pāvels.



Ģertrūde Ļetunova; “Man prieks, ka varēju piedalīties dārza stādīšanā. Lai gan mums ir lauku māja, pie kuras esam iekopuši dārzu, uzzināju par stādīšanu daudz ko noderīgu. Gūtās zināšanas noteikti izmantošu sava dārza kopšanā. Prieks par čaklajiem jauniešiem, kuri darbojās kopā ar mums!”



Projekts ir pabeigts, bet darbi vēl turpināsies. Lai nākošgad sagaidītu ražu, stādi čakli jākopj. Vēl šoruden papildināsim dārzu ar pavasara puķu sīpoliem, un jāpadomā arī par soliņu atjaunošanu.



Īpaši čakli projekta realizēšanā darbojās Ingars Kapalinskis, Dmitrijs Jedigarevs, Artemijs Tarasjevs, Laimis Raciņš, Edgars Balulis, Vladislavs Larionovs un Aleksandrs Adrians Kovaļovs.



Projekta vadītāja Iveta LEIKUMA