Svētki nāk pie mums...

img


Svētdiena, otrā Ziemassvētku diena. Ārā bija īsts ziemas laiks, pūta lēns, bet caururbjošs vējiņš. Cita lieta mājās... Mājīgi un silti. Svinīgi izrotātā Ziemassvētku eglīte ir pārpildīta ar dažādām rotaļlietām un bumbiņām, vītne mirdz dažādās krāsās...

Klauvējiens pie durvīm. Atveru un aicinu ienākt. Bērni netic savai laimei – tas ir  Ziemassvētku vecītis, kurš atnesis ilgi gaidītās saldās dāvanas. Kā ierasts, Ziemassvētku viesis stāstīja par noieto ceļu, bet pārsteigtie brālis un māsa skaitīja pantiņus un fotografējās pie egles. Pārējā ģimene, lūgta parādīt savas prasmes, ķērās pie dziesmām un dejām. Tikšanās beidzās ātri, jo arī citi bērni, kuri šogad labi uzvedās,  gaidīja Ziemassvētku vecīti.



Tāpat kā pērn, COVID-19 izplatības ierobežojumu dēļ, Ziemassvētki pagāja bez publiskām Ziemassvētku eglītēm un masu salidojumiem. Katrā mūsu novada apgabalā kultūras organizatori ir atraduši savu risinājumu, lai bērniem sniegtu svētku noskaņu. Tā, piemēram, Kombuļu apkaimē bija divas iespējas: vecāki varēja saņemt dāvanu pagasta pārvaldē vai arī lūgt "Ziemassvētku vecītim'' personīgi atnest saldumus. Bet pie Kombuļu tautas nama vēl joprojām var nobildēties ar Ziemassvētku un Jaunā gada obligāto atribūtiku - eglīti un Ziemassvētku vecīti.



 Jeļena AVSJUKEVIČA