Izvaltā pulcējās cilvēki ar aktīvu pilsonisko pozīciju

img


Jūlija pēdējā nedēļas nogalē Krāslavas novada iedzīvotājiem un viesiem tika piedāvāta bagātīga pasākumu programma. Dagdā piektdien sākās tradicionālajai Annas dienu svinēšanai veltītas aktivitātes, kas turpinājās arī sestdien un svētdien. Kalniešu Tautas namā pulcējās vietējās, nu jau likvidētās, skolas absolventi, bet Izvaltā notika Ģimenes dārza svētki.

Saulainajā piektdienā Izvaltas centrā, bijušās skolas teritorijā valdīja rosība. Uz pasākumu ieradās vairāk nekā 100 cilvēku, tostarp daudz dalībnieku bija no Krāslavas, Izvaltas kaimiņpagastiem, arī viesi no citām Latvijas vietām. Uz pasākumu bija uzaicināti arī Ukrainas iedzīvotāji, kuri šobrīd ir bēgļu gaitās. Pasākuma dalībnieki tika lūgti reģistrēties, lai piedalītos loterijā, kā arī atbildēt uz dažiem jautājumiem.



Pasākuma organizatori, Zane Ločmele (biedrība “Krāslavas rajona partnerība”) un Dana Lahtionova (viena no biedrības “Krāslavas māmiņu klubs” dibinātājām), aicināja svētku dalībniekus uz sarunām par pilsonisko sabiedrību.



Daži no klātesošajiem, pagasta iedzīvotāji, dalījās pieredzē, kā aktīvi piedalās pagasta, novada attīstības procesos gan īstenojot projektus, gan organizējot pasākumus, citi uzmanīgi klausījās un [..]



Jeļena AVSJUKEVIČA



 



Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.31



Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties:  ezerzeme@ezerzeme.lv