Ar ticību, cerību un mīlestību

img


Pirmā vasaras diena ir divtik priecīga, jo šajā dienā tiek svinēta Starptautiskā bērnu tiesību aizsardzības diena. Dzīves ziedi, mūsu nākotne, vislielākā laime ģimenē!

Daudzās pasaules valstīs šos svētkus svin ar lielu vērienu, arī Latvijā tie kļuvuši īpaši sirsnīgi un plaši apmeklēti. Katrā pilsētā tradicionālie svētki tiek svinēti dažādi, Dagdā svētku galvenie vaininieki ir topošie pirmklasnieki. Šogad tie ir četrdesmit trīs, un katram organizatori sarūpēja dāvanu skolas gaitām. Ar tādu domu tika realizēts arī projekts “Ģimene – mūsu spēks!”.





…Ak, šī “globālā sasilšana”. Tik vēss maijs sen nav bijis, ievas sāka ziedēt desmit dienas vēlāk. Pirmajā vasaras svētdienā bija tik auksti, ka bez vējjakas pat nedomā no mājas iziet. Šī iemesla dēļ Dagdā nācās atteikties no idejas rīkot svētkus ar vērienu parkā, šaurajās kultūras centra telpās knapi pietika vietas visiem gaidītajiem viesiem. Svētku tērpi, vairumam pieaugušo rokās ziedi un dāvanas. Bez smaida šeit ieeja aizliegta! Centra darbinieki, kā ierasts, sagaida viesus jau uz sliekšņa. Svētku koncertā uzstājās bērnu vokālā studija “Notiņas” no Valmieras un deju kolektīvs “Dardedze”. Apbrīnojama radošā cīņa uz skatuves starp mazajiem vokālistiem un skolas vecuma dejotājiem, ko atzinīgi novērtēja gan bērni, gan viņu vecāki.



Viesus silti sveicināja Inese Plesņa, Dagdas Kultūras centra vadītāja, un Krāslavas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Trūlis. Bez piecām minūtēm pirmklasnieku godināšanu notika, skanot košam muzikālajam fonam.



Gluži kā spārnos uz skatuves devās meitenes un zēni mirdzošām acīm, ar prieku saņēma dāvanas no Ineses rokām, tūlīt pat viņus sveica vecāki, vecvecāki un krustvecāki. Fotosesija par piemiņu – neatņemams Dagdas rituāls, tāpat kā cienāšana ar saldumiem. Visa pasākuma laikā blakus zālē darbojās meistarklases, bet pie Kultūras centra – burbuļu šovs un citas bērnu izklaides.



Emocijas sita augstu vilni, lielo svētku atmosfēru profesionāli uzturēja pasākuma vadītāja Solvita Plivča. Skanot pēdējam mazo Valmieras dziedātāju priekšnesumam, dejoja visi klātesošie. Bet publiska pateicība projekta vadītājai Laumai Celmai tika izteikta, skanot vētrainiem aplausiem. Šis brīnišķīgais projekts finansējumu no Latvijas valsts budžeta saņēma programmas “Ģimenei draudzīga pašvaldība” ietvaros. Projektā aktīvi darbojās Dagdas Kultūras centrs un biedrība “Sadarbības platforma”.



… Tā negribējās pamest šo prieka saliņu. Katrs no mums dzīvo bērnu un mazbērnu dēļ, ģimenes lielākā laime – dzimtas turpinājums. Tur, kur dzimst bērni, vienmēr būs ticība, cerība un mīlestība!



Aleksejs GONČAROVS