Dārza svētki Krāslavas novadā kopā ar Roberto Meloni

img


Krāslavas svētku otrajā dienā, 20. jūlijā, atpūtas kompleksā “Adamova” pulcējās vairāk nekā simts cilvēku, lai kopā ar populāro itāli Roberto Meloni un biedrības “Krāslavas rajona partnerība” projekta administratīvo vadītāju Zani Ločmeli piedalītos Dārza svētkos.

“Kas ir svinības bez jaunu zināšanu iegūšanas?!” – tā ir Zanes pārliecība, tāpēc, vērojot, kā tiek gatavota gardā zupa (recepte 20. lpp.), klausoties Roberto apburošās dziesmas, apguvām arī mūsdienām aktuālas un praktiskas lietas.



Oksana Soročina, Izglītības ministrijas Eiropas pieaugušo mācīšanās elektroniskā platformas (EPALE) nacionālā atbalsta centra projekta vadītāja, saprotamā veidā sniedza medijpratības zināšanas, aicināja uzmanīties no krāpniekiem,  gan sociālajos tīklos, gan citās interneta vietnēs, nekautrēties un jautājumu gadījumā  zvanīt bankai vai citām iestādēm un pārliecināties par ziņu patiesumu, kā arī sargāt savus datus “aiz slēgtām durvīm”.



Ilmārs Luksts, Jēkabpils novada civilās aizsardzības inženieris, dalījās pieredzē par rīcību ārkārtas situācijās, piemēram, plūdu gadījumā.



Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji demonstrēja 72 h somas saturu, lai vienmēr būtu sagatavoti potenciālajām krīzēm.



Pasākuma vadītāji Roberto Meloni un Zane LočmelePasākuma vadītāji Roberto Meloni un Zane LočmelePasākuma dalībniekiem bija iespēja pārliecināties par piepildītās somas svaru un izmēģināt pārvietošanos ar toPasākuma dalībniekiem bija iespēja pārliecināties par piepildītās somas svaru un izmēģināt pārvietošanos ar toSkatītāji Skatītāji



Svētku noslēgumā baudījām kopīgi pagatavoto kopienas zupu, bijām priecīgi par sirsnīgi un lietderīgi pavadīto laiku, sadarbību un gūtajām zināšanām.



Iveta LEIKUMA



Autores foto