Junioru dāvana Krāslavas jubilejā

  • Sports
  • 26.05.2023 10:27
  • 531 skatījumi
img


Trešā ziedošā maija piektdiena, laika apstākļi kā pēc pasūtījuma – saulaini. Krāslavas līdzjutēji kārtējo reizi demonstrēja tradicionālo organizētību, papildinot to ar muzikālu noformējumu. Šajā reizē Varavīksnes skolas stadionā tikās mūsu FK “Krāslava” un komanda “Sēlijas”. Tas bija Latvijas čempionāta junioriem turpinājums, Austrumu līga.



Vadima Atamaņukova audzēkņi grupā “Attīstība” (U-13) startēja vairāk kā veiksmīgi, izbraukumos aizvadītas divas uzvaras spēles, viena ar neizšķirtu rezultātu, piedzīvots tikai viens zaudējums. Beidzot pirmā mājas spēles. Kuram šoreiz uzsmaidīja Fortūna?



Kā zināms, ļoti daudz ko nosaka spēles sākums, un jau otrajā spēles minūtē, skanot skaļām līdzjutēju gavilēm, mūsējie iesita pirmos vārtus. Veiksme startā nesagrozīja galvu Krāslavas junioriem, un viņi demonstrēja tik spēcīgu aizsardzību, ka viesiem nebija nevienas iespējas atspēlēties. Pēc septiņpadsmit minūtēm – veiksmes atkārtojums, pārtraukumā komandas devās ar rezultātu 2:0. Tas deva cerību!



Spēles otrā puse trīspadsmit minūšu garumā – pilnīga līdzjutēju gavilēšana. Četrdesmit septītajā minūtē – trešie vārti, piecdesmitajā – ceturtie! To, kas laukumā darījās pēdējās desmit minūtēs, ir grūti vārdos aprakstīt. Pilnībā sagraujot pretinieku pretestību un apdullinot viesus no Sēlijas, mūsējie iesita vēl trīs skaistus vārtus. Noslēgumā rezultāts – 7:0, pārliecinoša uzvara. Par spēles varoni kļuva uzbrucējs Tomass Bergs (attēlā), kurš iesita sešus vārtus! Visa komanda kopumā spīdoši demonstrēja saliedētību, aiz kuras varēja nojaust spraigo darbu treniņos un vēlmi uzvarēt.



Klāt visam izcilā trenera Vadima Atamaņukova talants, viņš spēlē arī mūsu pieaugušo komandā. Piektdien pats biju liecinieks tam, ka pat pēc tik triumfālas uzvaras mājās treneris ar sportistiem ilgi analizēja pieļautās kļūdas. Pilnībai nav robežu!



Tā bija neaizmirstama pasaulē populārākā sporta veida - futbola svētku diena. Spēles rota bija arī tiesneses Jeļenas Jermolajevas godīgā tiesāšana. Tā viņai ir septiņpadsmitā FIFA sezona, ko mēs nereti redzam arī savā stadionā.



Nākamā junioru spēle būs 1. jūnijā plkst. 12:00 ar komandu no Rēzeknes.



Uz tikšanos stadionā!



Aleksejs GONČAROVS