Indrā profesiju karuselis!

img

Mūsu laikrakstam partnerattiecības ar aizrautīgiem pasniedzējiem ir augstā līmenī! Abpusējs izdevīgums: lasītāji iegūst interesantu informāciju, bet Eiropas finansēto projektu autori un organizatori – dokumentālu apstiprinājumu atskaitēm. Uz redakciju piezvanīja pedagogs, karjeras konsultants Olita Truskovska un uzaicināja uz festivālu “Profesiju karuselis” Indras pamatskolā, kur otro gadu pēc kārtas tiek īstenots interesants un lietderīgs projekts. Tā nosaukums – “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”, finansiāli to atbalsta EFS. Nav grūti iedomāties, ka projekts ir Olitas Truskovskas īstenota ideja.

Festivālam gatavojās visas pierobežas skolas klases, bet skatītāju vidū – skolēnu vecāki. Kopīgo atbildīgo eksāmenu uz skatuves rīkoja skolēni un skolotāji. Atklājot festivālu “Profesiju karuselis”, skolas direktore Inga Jākobsone uzsvēra, ka laimīgi ir tie cilvēki, kuri realizē savus sapņus dzimtenē. Un absolventu dzīves ceļa izvēle ir lielā mērā atkarīga no saskaņota vecāku un skolotāju audzināšanas darba. Katrā skolēnā ir dabas dots talants, tāpēc pieaugušajiem ir svarīgi laikus pamanīt katra spējas, lai virzītu jauniešu enerģiju sabiedrības labā. Tāpēc šis projekts ir vairāk nekā aktuāls. Par ieguldīto darbu šajā virzienā – videofilma uz ekrāna.



Un uz skatuves atklājās īsta teatralizēta izrāde. Aizraujošā veidā klašu uzvedumi stāstīja par pilota un stjuartes, fermera un pavāra, medicīnas darbinieka un pārdevēja profesijas romantiku un nozīmi… Izdevās ainiņa par tiesneša un advokāta lomu mūsu dzīvē, un pat skečs par sētnieka amatu veicināja publikas aplausus.



Noslēgumā projekta vadītāja Olita Truskovska pateicās visiem dalībniekiem, pasniedza pateicības rakstus pedagogiem, bet visiem jaunajiem aktieriem – saldās dāvanas.



Aleksejs GONČAROVS