Balta karūsa, sacepta ar sīpoliem krējumā, līnis želejā – labākās Latgales delikateses, ko pārspēj vien kūpināts zutis. Īsti gardēži netaupīs līdzekļus, lai šos gardumus liktu galdā pie Jāņu ugunskura
Mūsu zilo ezeru zemē karūsu un līņu, dīķu un nelielu ezeru iemītnieku, ir pietiekami. Daži makšķernieki lepojas pat ar vairākus kilogramus smagiem skaistuļiem. Gan vieniem, gan otriem patīk aizaugušas vietas, kur makšķerniekam nav tik viegli nokļūt. Viena lieta pēc piebarošanas sagaidīt, kad zivs piekožas, pavisam cita - gūt uzvaru, krūmājos nenoraujot makšķerauklu un āķi. Manu daudzo draugu vidū ir tikai daži, kas lepojas ar divus kilogramus smagiem līņiem un karūsām.
Aleksejs GONČAROVS
Raksta turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr.26
Elektroniski laikrakstu var pasūtīt piesakoties: ezerzeme@ezerzeme.lv