Uzdāviniet pozitīvas emocijas!

img

Ko tu vēlētos saņemt dāvanā Ziemassvētkos? Mantu vai pozitīvas emocijas?

Protams, arī, saņemot kāroto mantu, mēs gūstam pozitīvas emocijas, bet piekritīsiet – tas nav uz ilgu laiku. Toties pozitīvs pārdzīvojums, jo vairāk, ja tas baudīts draugu pulkā, atmiņā paliks un “sirdi sildīs” ilgi, ilgi.



Šādu Ziemassvētku dāvanu – pozitīvas emocijas veselas dienas garumā Krāslavas grāfu Plāteru vārdā nosauktajai Poļu pamatskolai – skolēniem un skolotājiem, uzdāvināja poļu biedrība “Pomoc Polakam na Wschodzie”.



8. decembra rītā pie skolas pieripoja ērts, moderns autobuss, kas ātri vien piepildījās jautrām bērnu čalām, skolotājām, kuras rūpējās, lai katram būtu ērti, un ceļojums varēja sākties.



Stunda līdz Daugavpilij paskrēja nemanot, jo meitenes – Amanda, Samanta un Larisa no vokālā ansambļa “Kropeļki” visu ceļu dziedāja. Dziesmas skanēja četrās valodās – latviešu, poļu, krievu un latgaļu. Samanta pastāstīja, ka “Kropeļki” 3. decembrī uzstājās Aizkrauklē, sabiedrisko organizāciju forumā. Arī Aizkraukles braucienā meitenes esot dziedājušas. Kamēr meitenes ievilka elpu, skanēja puišu reps. Patiess prieks par aizrautīgajiem jauniešiem!



Daugavpils Olimpiskajā centrā divu stundu garumā varēja izbaudīt pirtis – saunu un turku pirti ar tvaiku, kas smaržoja pēc piparmētrām, mazo baseinu, lielo baseinu un protams – džakuzi (milzīgo burbuļvannu).



Atpūtušies pēc baseina, visi devās uz zinātkāres centru “ZINOO Daugavpils”



“Zinātkāre ir ceļš uz zināšanām, bet zināšanas izskaidro brīnumus” vēstīts centra prezentācijā.  Sadalījušies grupās, skolēni iepazinās ar interaktīvo, uz zinātnes principiem balstīto ekspozīciju un izmēģināja darboties ar visiem eksponātiem. 1. – 4. klašu skolēni piedalījās nodarbībā, kurā bija iespēja pašiem uzmeistarot raķeti un piedalīties ar to sacensībās. 5.- 9. klašu skolēni piedalījās ķīmijas un fizikas eksperimentu nodarbībā – “šāva” ar gaisu, izveidoja lavas lampu un mākoni pudelē. Lieki teikt, cik tas bija aizraujoši



“Ko tu vēlētos saņemt dāvanā Ziemassvētkos? Mantu vai šādu emocionālu piedzīvojumu?” jautāju Samantai Sergejenko, kad braucām mājup. Samanta mirkli padomāja un atbildēja, ka tomēr labāk izbaudīt šādu piedzīvojumu.



Mājupceļā meitenes dziedāja vēl skanīgāk. Atlika vien nobrīnīties, cik daudz dziesmu viņas pārzin!



Skolotāja Inna Sevastjanova apliecināja, ka šādā braucienā noteikti dosies vēlreiz – ar ģimeni.



“Samij kljovij denj!” aiz manis sēdošais Daniels pavēstīja draugam. Vai vēl vajadzēja jautāt, kā bērniem patika dāvana?



Pateicos par iespēju būt kopā ar jums!                       



Iveta LEIKUMA