FIRST LEGO League sacensības Latvijā

img

4. un 5. martā Krāslavas Valsts ģimnāzijas 7.a klases komanda, kuras sastāvā ir 10 cilvēki, piedalījās First Lego League robotu sacensībās Valkā. Pavisam piedalījās 30 komandas no Latvijas, un starp tām bijām arī mēs – komanda “Krekeri”. Šīs divas dienas palika atmiņā ar neaizmirstamām emocijām, nogurumu, uztraukumu, kā arī ar prieka asarām.

Lego robotu sacensības sastāv no dažādiem konkursiem – robotu dizains un programmas pārzināšana, robotu spēles, projekts un komandas darbs. Šī gada sacensību tēma bija dzīvnieku un cilvēku līdzpastāvēšana.



Pirmajā dienā mūsu komandas zēni stāstīja par robota dizainu un programmas uzbūvi, kā arī kopīgiem spēkiem mēs iekārtojām mūsu skolas stendu. Nakti mēs pavadījām Valkas jauniešu iniciatīvu centrā. Taču nakts zēniem bija gara, jo viņi programmēja robotu un pabeidza nepabeigtos uzdevumus. Otrā dienā iesākās ar robotu cīņām, kurās zēni uzrādīja ļoti labu rezultātu. Dienas vidū mēs aizstāvējām projektu par bitēm. Mūsu projekts ļoti iepatikās žūrijai.



Vēlāk mūs sagaidīja pārsteigums no Cēsu ZINO centra, kur rādīja daudz neparastu un interesantu eksperimentu. Sacensību noslēgumā, protams, bija apbalvošana. Un tad sekoja pats satraucošākais moments, jau kad saņēmām 2.vietu Robotu spēlē mēs bijām bezgala laimīgi. Bet tad tika paziņots 1. vietas ieguvējs, proti, First Lego League “Čempions - 2017”, un tie bijām mēs! Emocijas, prieka asaras un sajūsma bija negaidīta.



Mūsu piedzīvojums ar to nebeigsies, jau šonedēļ mēs pārstāvēsim  Latviju Igaunijā – Tartu.



Paldies skolas administrācijai un Krāslavas novada domei par atbalstu un iespēju piedalīties šādās sacensībās.



7.a klases komanda “Krekeri”