Ģimenes atbalsta centrs “Atvērtība” rīkoja semināru par skandināvu sociālā darba pieredzi

img

Biedrība “Atvērtība” 14. martā rīkoja semināru, uz ko tika aicināti pedagogi, psihologi, sociālie darbinieki un citi speciālisti, kas strādā ar bērniem, jauniešiem un citām sociālajām grupām. Semināra tēma – ārzemju sociālā darba pieredze, šoreiz Islandes un Norvēģijas.
Referenti – projekta “Sabiedrības integrācijas fonds” dalībnieki, kas devās sociālā darba pieredzes apmaiņas braucienos: Dana Lahtionova, biedrības “Atvērtība” brīvprātīgā, un Natālija Rivža, ģimenes atbalsta centra “Puķuzirnis” valdes locekle, Preiļu novada bāriņtiesas priekšsēdētāja.

Ap pulksten 10 no rīta biedrības telpās sapulcējās tieši pieci pasākuma dalībnieki, neskaitot biedrības - organizētājas locekļus. Ar sociālo aktivitāti mūsu novada iedzīvotāji nekad nav izcēlušies. Par šādas pasivitātes iemesliem var ilgi spriest un... atkal ne pie kā nenonākt. Diemžēl pagaidām realitāte ir šāda…



Neskatoties uz klausītāju nelielo skaitu, seminārs sākās laicīgi. Pasākumu atklāja Raisa Vagale, kura iepazīstināja klātesošos ar biedrības “Atvērtība” darbu, kā arī pastāstīja, kādu projektu īstenošanas rezultātā notika Danas Lahtionovas un Natālijas Rivžas braucieni. Tālāk sekoja Krāslavas biedrības brīvprātīgās darbinieces uzstāšanās.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 23 (21.03.2017.)