“Modes nedēļa” Varavīksnes vidusskolā

img

Mode ir kaprīza un neparedzama. Tā jau notiek. Tradicionālais pasākums “Varavīksnes” vidusskolā, veltīts modei, notika pagājušajā nedēļā. Trīs dienas, no 28. līdz 30. martam, 1. - 4. un 5. - 8. klašu skolēni iepazinās ar pēdējo simts gadu modes tendencēm, kā arī patstāvīgi “veidoja” mūsdienu modi...

Skolas visjaunākajiem audzēkņiem bija uzdevums izdomāt tērpus papīra lellēm, izmantojot pieejamos materiālus (auduma gabaliņus, papīru, pogas, pērlītes – bez fantāzijas ierobežojumiem). Vecāko klašu “modes māksliniekiem” uzdevums bija sarežģītāks: katra klase saņēma simbolisku manekenu – cilvēka siluetu visā augumā, kā arī tēmu radošajam darbam. Tēmas bija dažādas: dzimšanas diena, pastaiga ar draugiem, koncerta apmeklējums, gājiens uz teātri, karnevāls, Ziemassvētku balle, klases vakars, pirmais septembris, vasaras burziņš ar draugiem, rudens balle. Sagatavošanās darbiem tika dotas divas nedēļas, iemeslu pārdomām bija pietiekami.



Pirmajā “modes nedēļas” dienā skolas aktu zālē notika divas īsfilmu izrādes, KAS vēstīja par vīriešu un sieviešu frizūru modes izmaiņām pēdējo simts gadu laikā. Pēc “kino seansa” sekoja tikšanās ar manikīra meistari Sandru Katarginu, kura pastāstīja, kā pareizi kopt nagus, kāpēc tas ir svarīgi veselībai.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 27 (04.04.2017.)