Krāslavas ģimnāzisti piedalās projektā “Garšīgie likumi”

img

 “Garšīgie likumi” ir Eiropas Parlamenta (EP) Informācijas biroja projekts. Tā ir iespēja skolotājiem un skolēniem mācīties garšīgi, izzinot tēmas - alergēni, ģenētiski modifi cēti organismi un jaunā pārtika. Pārtikas drošums ir viena no tām jomām, kurā pēdējo gadu laikā ir daudz jaunas likumdošanas.

Projektā vispārizglītojošo skolu vecāko klašu skolēni un vidusskolēni tiek mudināti izprast Eiropas Parlamenta darbu un pārtikas drošuma jautājumus. Ēdiens ir svarīgs mums visiem, un šajā kontekstā saprotamāks kļūst arī Eiropas Parlamenta kā likumdevēja darbs un nozīme.



Skolām, kas piedalās projektā “Garšīgie likumi”, tiek piedāvāti mācību materiāli par trim tēmām: alergēni, ģenētiski modifi cēti organismi un jaunā pārtika. Materiāli ir veidoti sadarbībā ar uzturzinātnes ekspertiem, pedagogiem un saskaņoti ar Zemkopības ministrijas Veterinārā un pārtikas departamenta Biotehnoloģijas un kvalitātes nodaļu un Pārtikas uzraudzības departamentu. Pētot piedāvātos materiālus, jaunieši noskaidro, kas ir ģenētiski modifi cēta pārtika un jaunā pārtika, vai tā ir sastopama Latvijā; gūst priekšstatu par to, kā EP lēmumi uzlabo alerģisku cilvēku dzīves kvalitāti; gūs izpratni par Eiropas lēmējinstitūciju, valsts, pašvaldību un ēdināšanas nozares speciālistu lomu rūpēs par drošu pārtiku Latvijas un citu Eiropas Savienības valstu iedzīvotājiem.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 30 (18.04.2017.)