Mums tur bija ļoti interesanti! Mums tur bija ļoti garšīgi!

img

Nosaukumā izmantotos vārdus, atgriežoties no ekskursijas mini ceptuvē, kas atrodas veikalā “Kristīne”, pateica pirmklasniece Anastasija Čubreviča. Visas bērnu emocijas pēc tik sirsnīgas uzņemšanas vārdos pat nevar izteikt, tas bija jāredz. Bet par visu pēc kārtas.

Mūsu 1.a klases vecāku aktīvistu priekšsēdētāja Karīna Lebedoka jau sen sapņoja par ideju organizēt mūsu bērniem ekskursiju ciklu pa mūsu pilsētas ražošanas uzņēmumiem. Bērniem taču jāciena vecāku darbs. Arī nākotnē, izvēloties profesiju, šīs zināšanas var noderēt. Sacīts – darīts! Sapulcējās aktīvie vecāki vienkopus. Pasēdēja, padomāja, parunāja, atcerējās arī savus skolas gadus un nolēma, ka jāsāk ar pašu galveno un svarīgāko. Kas tad ir vissvarīgākais? Protams, attieksme pret maizi! Ne velti jau no sen seniem laikiem ir teiciens “Maize – visa galva!” Uzreiz nāk prātā arī pasaka “Vieglā maize” un “Stāsts par to, kā maize uz galda nonāca” un daudzas citas.



Labi, ka vecāki ir izveicīgi un tur vārdu! Sazvanījām uzņēmuma vadītāju, sarunājām un noteicām ekskursijas dienu un laiku. Par to laicīgi tika paziņots vecākiem, saņemta skolas vadības atļauja, organizētas sarunas ar bērniem par uzvedību un drošības tehniku, savākti no viņiem paraksti.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 34 (03.05.2017.)