Nebaidieties sapņot!

Patiesībā viss sākās tikai šajā mācību gadā, kad septembrī skolotāja I. Stikute mums piedāvāja iespēju apgūt un pilnveidot savas līdera prasmes, darbojoties projektā “Esi Līderis”. Pirmā semestra laikā apguvām teorētiskas zināšanas un kārtojām pārbaudījumu mācību priekšmetā “Lietišķā etiķete”, bet otrā semestra laikā apgūstam jau “Mārketinga kursu” un gatavojamies nākamajam pārbaudījumam. Lai zināšanas apgūt būtu interesantāk un aizraujošāk, šī projekta ietvaros mums tika piedāvāts izzinošs ceļojums – mācību prakse “Ziemeļitālija un Austrija pavasarī”. To arī izmantojām!

Mūsu ceļojums sākās 30. aprīļa rītā, kad kopā ar citiem 40 Latvijas skolēniem – līderiem, izbraucot cauri Lietuvai un Polijai, nokļuvām pirmajā apskates objektā Minimundā - miniatūrā pasaulē Austrijā, kur iespējams uzzināt interesantas lietas. Šajā minimizētajā zemē ir apmēram 170 dažādu pasaulslavenu ēku, vilcienu un kuģu modeļu. Apskatījām Sidnejas Operas namu, “pastaigājāmies” zem Eifeļa torņa, apbrīnojām Brīvības statuju un redzējām vēl daudz citu lietu. Minimundus modeļi ir veidoti ļoti rūpīgi un precīzi līdz pat sīkākajai detaļai mērogā 1:25, izmantojot oriģinālos materiālus.  Minimundus - visa pasaule miniatūrā, kur ir unikāla iespēja dienas laikā apceļot vairākas valstis un pilsētas.



 Nākamais rīts Itālijā mūs sagaidīja ar zilām debesīm, sauli un lielisku laiku. Mazās ieliņas, kanāli un burvīgie tiltiņi Venēcijā - tur var klīst stundām. Silda saule, atvēsina dievīgais itāļu saldējums un iedvesmo Itālija! Apskatījām slavenākos apskates objektus - Svētā Marka laukumu, kur atrodas Dodžu pils, Bazilika, promenāde. Braucām arī ar gondolām un apskatījām blakus esošās Burano un Murano salas. Burano ir maza, krāsaina un fotogrāfu ļoti iecienīta Venēcijas arhipelāga saliņa. Atšķirībā no Murano salas, kas ir slavena ar savām stikla pūšanas tradīcijām, Burano sala izsenis ir bijusi slavena ar savām smalkajām mežģīnēm. Mūsu skatus gan piesaistīja spilgti izkrāsotās mājiņas, kas uz zilās debess un zaļo ūdeņu fona izskatās vēl divtik spilgti. Nu neesam mēs pieraduši redzēt dzīvojamās mājas tik spilgtās krāsās, tāpēc gribas nofotografēt vai katru stūri. Venēcija ir kaut kas vienreizējs un neaizmirstams.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 36 (12.05.2017.)