Baltie galdauti PII “Pienenīte”

Viens no Latvijas simtgades lielajiem notikumiem bija “Baltā galdauta svētki”, kas veltīti 4. maija Neatkarības deklarācijai.
Latvija sākas šeit - mūsu novadā - Krāslavā, Latvija sākas ar bērna piedzimšanu ģimenē, Latvija sākas ar virtuvē ceptu pīrāgu, Latvija sākas ar mūsu senčiem, Latvija sākas ar kopā sanākšanu pie galda, kas klāts ar baltu galdautu, mammas, vecmammas vai vecvecmammas rokām darinātu. Un Latvija esam Mēs paši.

4. maija priekšvakarā PII “Pienenīte” vecākā vecuma grupās “Spārītes” un “Zvaniņi” tika klāti balti galdauti. Jo arī mēs, mazie, esam daļa no Latvijas. Katra PII “Pienenīte” grupiņa arī ir kā viena liela ģimene. Tāpēc arī mēs nolēmām savā ģimenē uzklāt baltus galdautus. Grupas “Spārītes” skolotājas un bērni paši pagatavoja sviestmaizes, bet grupas “Zvaniņi” skolotājas un bērni cepa cepumus.



Pats aizkustinošākais brīdis bija tad, kad uzklājām uz galda baltus galdautus. Bērniem bija svētku sajūta, viņi ar lielu prieku klāja galdu, un ar lielu gandarījuma sajūtu sēdāmies pie Balti klāta galda. Baudījām tēju ar cepumiem un sviestmaizēm. Pie galda bērni izteica Latvijai savus novēlējumus: “Lai Latvijā visi cilvēki būtu smaidīgi!”, “Lai Latvija būtu skaista!”



PII ”Pienenīte” skolotājas Vineta Vigule, Aina Stepiņa, Dzintra Dzalbe, Rita Zvidriņa