Kā latgaļu lielie pīlādzēni brauca Auci iepazīt…

28. aprīļa agrā rītā Krāslavas novada PII “Pīlādzītis” 7 skolotājas devās tālā ceļā uz Auci, kur notika Vislatvijas 4. pirmsskolas izglītības iestāžu “Pīlādzītis’’ salidojums. Rīts bija drēgns, dabas skati aiz mikroautobusa loga mainījās, - Latgales paugurus nomainīja Zemgales plašie līdzenumi, kas mums likās neparasti tālu pārskatāmi, plaši. Ceļā piedzīvojām fantastisku saullēktu, kā arī momentu, kad pēkšņi uz ceļa izgāja mežu valdnieks - varens alnis, kurš līdz pēdējam brīdim stāvēja uz ceļa un, acīmredzot, pārdomāja, - laist mūsu busiņu garām vai nē…;)

Galapunktā ieradāmies vieni no pirmajiem. Uzreiz pamanījām pie Auces novada PII “Pīlādzītis” tā simbolu – pīlādžkoku, kas bija “apģērbts” – sākot no krāsainām kurpēm, apģērbu gabaliem, beidzot ar šlipsi, mugursomu, lietussargu. Iestādes vadītāja Aija Gintere-Mikne mūs laipni sagaidīja Auces Kultūras centrā, aicinot reģistrēties un baudīt kafiju. Smalkmaizītes, cepumiņi, sāļās uzkodas, augļi un kafija, tēja smaržoja un arī garšoja lieliski!



Salidojumu atklāja Auces novada domes priekšsēdētājs Gints Kaminskis, kurš apbrīnoja pīlādzēnu kuplo skaitu un novēlēja raženu, iespaidiem bagātu dienu Aucē. Iespaidīgs bija Auces novada PII “Pīlādzītis” audzēkņu sveiciens – koncerts, īpaši mūs priecēja deju pulciņa priekšnesumi, kuros bērni uzstājās oriģinālos, gaumīgos tērpos. Uzjautrināja dzejoļu izteiksmīgums Kevina sniegumā…



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 37 (16.05.2017.)