Novadmācības stunda Dagdas vidusskolā

 2. maijā, ievadot Latgales simtgades  kongresu, 41 Latgales reģiona skolā  notika novadmācība kopā ar Latgalē  pazīstamiem  kultūras  un  sabiedriskiem darbiniekiem. 
Reģiona kultūras personības stāstīja par Latgales kongresu un aicināja līdzdalībai Latgaliešu valodas naktī. Novadmācības stunda bija interaktīva, un dažādās virtuālās, atjautības un kustību spēlēs skolēni izzināja novadu. Tāpat skolēniem bija iespēja iegūt vērtīgas dāvanas – jaunākās grāmatas, mūzikas ierakstus un žurnālus.

Arī Dagdas vidusskolas 3., 6., 7., 10. klašu skolēniem bija iespēja piedalīties novadmācības stundā, kuru vadīja Dagdas vidusskolas bijusī skolniece, tagad Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas pasniedzēja, profesore Ilga Šuplinska. 



Viņa stāstīja par Latgales kongresu, par Latgales 20. gadsimta ievērojamiem darbiniekiem, rādīja filmu par gatavošanos Latgales kongresam 2017. gadā. 



Skolēni varēja pārbaudīt savas zināšanas latgaliešu valodā, piedalīties spēlēs, atbildēt uz jautājumiem, iegūstot balvas. 



Dagdas vidusskolas kolektīvs ir pateicīgs Ilgai Šuplinskai par iespēju piedalīties novadmācības stundā un saņemtajām dāvanām.



Dagdas vidusskolas direktore V. Gekiša