FLL Open European Championship Aarhus 2017

​23.maijā mēs, Krāslavas Valsts ģimnāzijas komanda “KREKERI”, mērojām garo ceļu uz Dāniju, lai piedalītos Eiropas First Lego League čempionātā, kurš notika no 25. līdz 28.maijam Orhūsas pilsētā.

Čempionāta organizētāji mūs pārsteidza jau pirmajā dienā, jo visi dalībnieki tika sagaidīti Legolandā, pilsētā Billunda. Ar lielu prieku un azartu apskatījuši LEGO pilsētiņu un izvizinājušies uz daudzveidīgajām atrakcijām, patīkami noguruši un pozitīvām emocijām bagāti, devāmies uz viesnīcu, lai krātu spēkus otrai dienai.



Otrajā dienā mēs ieradāmies sacensību vietā – milzīgajā Navitas ēkā – Orhūsas Universitātes zinātņu un tehnoloģiju departamentā. Pēc reģistrēšanās devāmies uz komandai ierādīto vietu, lai iekārtotu informācijas stendu par Latviju, Krāslavu, savu skolu un komandas darbību projektā.



Pa visam uz sacensībām bija ieradušās 116 komandas no 50 valstīm. Tas ir neiedomājami liels skaits, jo pavisam bija 1200 dalībnieku un komandu darbu vērtēja 48 tiesneši no dažādām valstīm. Katrai komandai bija arī atvēlēts laiks diviem robotu izmēģinājuma braucieniem. Pēcpusdienā kopā ar pārējiem dalībniekiem devāmies uz atrakciju parku Tivoli Friheden, kur pulksten 15.00. notika atklāšanas ceremonija. Mēs godam pārstāvējām Latviju.



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 43 (06.06.2017.)