Esi sveika, vasara!

img

​Tā ikviens ģimnāzists varēja droši teikt 29. maijā, jo visi skolas skolēni devās divu dienu pārgājienā, kas izvērtās par brīnišķīgu piedzīvojumu trasīti, ko izveidoja radošie un aktīvie 10. c klases skolēni.

Viss aizsākās no mana piedāvājuma savai audzināmajai klasei noorganizēt tradicionālo tūrisma dienu visai skolai. Izstāstīju visu, kas ir bijis iepriekš, un, protams, piedāvāju to vieglāko variantu – tepat ap skolu, pie skolas, pilsētas stadionā un parkā, bet klase jau bija spārnos – un divu dienu tūrisma diena likās tīrais nieks. Tāpēc nolēmām turpināt tradīciju un trasīti noorganizēt Slutišķu sādžas apkaimē. Gandrīz divu mēnešu nopietnais darbs vainagojās ar uzvaru – mēs izaicinājām visus skolas skolēnus uz junioru Bada spēlēm! (Jābrīdina uzreiz – neviena skolēna dzīvībai briesmas nedraudēja. Vienkārši skolēni bija iedvesmojusies no Sūzenas Kolinsas grāmatas “Bada spēles”).



Nedēļu pirms tūrisma dienas katrai klasei bija iedota šifrēta vēstule, kurā aprakstīts neliels mājas darbs – izdomāt klases devīzi, pārdomāt klases vizuālo noformējumu, neaizmirst par klases karogu, kā arī piedomāt pie telšu pilsētiņas noformēšanas. Paldies visām klasēm – katra bija centusies, bet jo īpaši izcēlās 11. d klase!



Turpinājums laikrakstā “Ezerzeme” nr. 43 (06.06.2017.)