Krāslavas Valsts ģimnāzijas absolventu rezultāti centralizētajos eksāmenos

Ziņas no KVĢ
Domājot par uzdevumiem jaunajam mācība gadam, analizējam un vērtējam iepriekšējā mācību gada sasniegumus, veiksmes, neveiksmes, rezultātus...

Rezultāti atspoguļo gan prasmi izvirzīt mērķus un gribasspēku to realizēšanai, gan ieguldīto darbu, gan attieksmi, kā arī daudzus citus faktorus, kas ietekmē sasniegumus. Skolēniem, protams, pats svarīgākais, 12. klasi beidzot, ir eksāmenu rezultāti, kuri nākotnē ietekmē studiju izvēles iespējas. Arī šogad Krāslavas Valsts ģimnāzijas skolēni atbilstoši katrs savām zināšanām un prasmēm ir nokārtojuši eksāmenus un izvēlētās profesijas apguvei veiksmīgi iestājušies Latvijas augstskolās: RTU, LU, DU, RSU, LLU, ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžā, kā arī citās skolās pārsvarā budžeta grupās, daļa absolventu ir uzsākuši darba gaitas.
Labākie rezultāti CE latviešu valodā (valstī vidēji 50,9%): Guntai Maijerei - 84% (iestājās LU Sociālo zinātņu fakultātē maksas grupā), Janai Kitokai - 78% (iestājās RSU medicīnas fakultātē budžetā), Jurim Ivbulim - 75% (DU dabaszinātņu un matemātikas fakultātē IT jomā budžetā).



Anna Juškeviča



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 63 (18.08.2017.)