Svētki pirmklasniekiem un kongress pašiem vecākajiem: pirmā skolas diena “Varavīksnes” vidusskolā

img

Svinīgais svētku pasākums noritēja tradicionāli un diezgan ātri. Svētku runas, apsveikumi, smaidi, ziedi, viesi… Tiklīdz svētku svinības pie skolas sliekšņa, skanot simboliskajam pirmajam zvanam, noslēdzās, visjaunākie “Varavīksnes” vidusskolas audzēkņi kopā ar vecākiem devās uz aktu zāli uz savu pirmo skolas pasākumu. Tradicionāli šie svētki tiek dēvēti par “iesvētībām”, lai gan, pēc manām domām, tos drīzāk varētu nosaukt “Pirmā tikšanās ar skolu”.

Svinīgi tērpušies un nedaudz kautrīgi, pirmklasnieki apsēdās pirmajās rindās, aiz viņiem ātri sasēdās satrauktie vecāki. Pasākuma programma bija izveidota tā, lai tās galvenie dalībnieki varētu demonstrēt savas zināšanas un prasmes, kuras iegūtas pirms skolas, vairāk uzzinātu par savu jauno mācību iestādi. Lai pārāk nenogurdinātu vēl nepieredzējušos skolēnus, konkursa uzdevumi mijās ar koncerta priekšnesumiem. Pirmklasnieki ar labpatiku gan risināja uzdevumus, gan klausījās dziesmiņas par skolas dzīvi trešo klašu ansambļa izpildījumā. Saskaitīt visus astoņkāja taustekļus, bites kājiņas, kaķa austiņas vai zaķa ļipiņas – kādam tas 
varbūt šķitīs pārāk vienkārši, taču tiem, kuri nupat uzsāk savas gaitas plašajā zināšanu pasaulē, šie uzdevumi ir ļoti svarīgi un nešķiet tik vienkārši, kā tas varētu likties pirmajā acumirklī. Bet pasākuma galvenie dalībnieki spēlējās labprāt. Vai jāsaka, ka paziņojums par to, ka svētku noslēgumā katrs pirmklasnieks saņems īpašu dāvanu, tika sagaidīts ar sajūsmu? 



Andrejs Jakubovskis



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 69 (08.09.2017.)