“Kad putni atgriežas...”

img

Ikdienas steidzīgajā skrējienā garām aizjoņo mirkļi – mūžības. Un labi, ka ir brīži, kas lielajā vēstures grāmatā iekrāsojas arvien spožāk un pasaules meldiņā ieskanas drošāk. Tāds brīdis bija arī 3. februārī – Krāslavas Valsts ģimnāzijas 95. jubilejā. Tā ikvienam, kas šīs skolas vārdu ierakstījis savā sirdī, bija satikšanās Laimes zemē – bērnībā, jaunībā, savā skolā.

Silti un svētīgi šī diena kuplajai skolas saimei sākās ar dievkalpojumu Krāslavas Sv.Ludvika Romas katoļu baznīcā, kur draudzes prāvests Eduards Voroņeckis, uzrunājot klātesošos, apsveica skolu šajā nozīmīgajā jubilejā un novēlēja godam sagaidīt skolas simtgadi. Skolotāja Ludmila Koževnikova atceras: “Patīkama gaisotne bija baznīcā - pieaugušie, jaunatne un gados vecāki cilvēki vienoti lūdzās par absolventiem, skolotājiem un skolēniem, pieminēja mūžībā aizgājušos. Neaprakstāmas sajūtas, kas sildīja sirdi un dvēseli”. 



Visas dienas garumā skolas telpās ikviens varēja aplūkot vairākas izstādes – “Skolas vēsture fotogrāfijās”, skolēnu un skolotāju rokdarbu izstādi, klašu kolektīvu veidotos plakātus “Mans devums skolas jubilejā”, absolventes Ingas Pudnikas fotoizstādi “Skolotāji, kad nav skolotāji”-, kā arī Atmiņu kokā iekārt simbolisku kastanīti ar savu vārdu, uzvārdu un skolas absolvēšanas gadu. 



Ilga STIKUTE



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 12 (09.02.2018.)