Karjeras pasākums “Esi viens no mums! Militārā karjera”

Projekta Nr. 8.3.5.0/16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros 13. februārī Krās- lavas Varavīksnes vidusskolas 10.–12. klašu skolēniem tika organizēts pasākums “Esi viens no mums! Militārā karjera”. Uz pasākumu bija uzaicināti arī PIKC RVT Krāslavas teritoriālās struktūrvienības audzēkņi. Pasākums bija organizēts ar mērķi iepazīstināt skolēnus ar militāru karjeru, izglītības iespējām, profesijām un specialitātēm šajā jomā, darba vidi, darba aprīkojumu, darba specifiku, saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem, apzināt savas spējas, gūt pieredzi, zināt informācijas avotus par karjeras iespējām, paplašināt skolēnu redzesloku, saprast savas nākotnes profesijas izvēles virzienu.
Piesakies

Piedalīties pasākumā labprāt piekrita AŠ MRP RAC Rekrutēšanas un atlases daļas galvenais speciālists seržants Mārtiņš Andže un Jānis Iesalnieks. 



Seržants Mārtiņš Andže pastāstīja skolēniem par Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, par to, kas veido bruņotos spēkus: Regulāro spēku vienības (Mehanizētā kājnieku brigāde, Jūras spē
ki, Gaisa spēki, Štāba bataljons, Speciālo operāciju pavēlniecība, Militārā policija), Zemessardze un Nacionālo bruņoto spēku rezerve. Kādi ir šo spēku galvenie uzdevumi? Jaunieši uzzināja par profesijām (Kareivis, Instruktors, Virsnieks) un to funkcionālajām jomām.  Skolēni saņēma atbildes uz jautājumiem: “Kā kļūt par karavīru?”; “Kādas pamatprasības tiek izvirzītas kandidātam profesionālajā dienestā?”; “Kāds ir iestāšanās process NBS?”; “Ko nodrošina dienests NBS?”.



Oksana KORČAGINA



Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 15 (20.02.2018.)