Varavīksnes vidusskola – trīsdesmitais mācību gads ir sācies

img

3. septembrī pie Krāslavas Varavīksnes vidusskolas atkal pulcējās daudz ļaužu, bija skaļi un svinīgi. Šajā jubilejas, trīsdesmitajā, mācību gadā skolas slieksni pārkāpa 447 audzēkņi, bet 39 no viņiem kļuva par svinību galvenajiem vaininiekiem – pirmklasniekiem!

Visus klātesošos sveica Krāslavas novada Izglītības pārvaldes vadītāja Lidija Miglāne, katoļu un pareizticīgo baznīcas priesteri Eduards Voroņeckis, Janušs Bulašs un Rostislavs Terehovs. Skola iepazinās ar jauno AFS studenti – Maru D’Andrea no Itālijas. 12. klases skolēni pasniedza pirmklasniekiem tradicionālās dāvanas. Uzreiz pēc svinīgā pasākuma skolas jaunākos audzēkņus aicināja uz zāli, kur notika “Iesvētīšanas svētki”. Pirmklasnieki atbildēja uz jautājumiem, skaitīja trijās valodās, piedalījās sportiskā pasākumā, lasīja, tulkoja, stāstīja, kā pareizi salikt skolas somu. Jaunos skatītājus izklaidēja 3. klases meiteņu vokālais ansamblis. Svētku noslēgumā priecīgie pirmklasnieki svētku dalībnieku – vecāku, vecvecāku un citu radu – pavadībā devās uz klasi.



Pulksten trijos dienā vidusskolas audzēkņi (10., 11. un 12. klases) devās uz Kaplavu, kur norisināsies tradicionālais divu dienu kongress “Divas dienas bez interneta”.



Jubilejas gads ir sācies! Priecīgus svētkus!



Andrejs JAKUBOVSKIS