Dagdas vidusskolas komanda 2018. gada Republikāniskajās Pirmās palīdzības sniegšanas sacensībās

img

2018. gada 15. septembrī Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā 16 Latvijas skolu komandas, kas iepriekš sevi veiksmīgi apliecinājušas reģionālajās sacensībās, piedalījās biedrības “Latvijas Sarkanais Krusts” (LSK) organizētajās Republikāniskajās Pirmās palīdzības sniegšanas sacensībās, lai demonstrētu savas prasmes un iemaņas palīdzības sniegšanā nelaimes gadījumā nonākušajiem.

Sacensību laikā statisti ar grima un tēlojuma palīdzību inscenēja dažādas sadzīves situācijas, piemēram, autoavārija, pikniks, laupīšana, elektrotrauma, nelaimes gadījumi ar dzīvniekiem, piemēram, vilkiem, kazām, u.c. Izspēlētās situācijas iepriekš tika saskaņotas LR LM Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā.



Mēs savu skolu pārstāvējām sešu cilvēku - M. Kaskeviča, S. Puncules, D. Čapkevičas, A. Olehnoviča, Ž. Sisojeva, D. Čerņavskas - sastāvā, kā arī kopā ar mums bija skolas medbrālis Alfrēds Kalvišs, kurš mūs sagatavoja un palīdzēja apgūt pamatus pirmajā palīdzībā.



Ierazdamies zooloģiskajā dārzā, mēs sapratām, ka sacensības būs aizraujošas un atraktīvas, jo katrs negadījums bija attēlots perfekti, kurā mums pašiem bija steidzami jārīkojas, tāpēc varējām iejusties mediķu lomās. Sacensības bija sadalītas stacijās, katrā no tām bija cits negadījums, bet mums bija jābūt gataviem dažādām situācijām. Tā arī notika, ka visu staciju apmeklēšanā mēs izmantojām un praktiski pārbaudījām savas zināšanas, kuras vienmēr var noderēt dažādās neprognozējamās dzīves situācijās.



Pēc sacensību noslēguma mēs devāmies apskatīt visus Rīgas Zooloģiskā dārza iemītniekus.  Redzējām daudz pārsteidzoša, jo ne tik bieži ir iespēja viesoties zooloģiskajā dārzā.  Paldies par atbalstu LSK Krāslavas, Dagdas un Aglonas komitejai, kā arī Dagdas novada pašvaldībai! Paldies mūsu skolas mediķim Alfrēdam Kalvišam par atbalstu, sniegtajām zināšanām un mūsu sagatavošanu sacensībām!



 Dagdas vidusskolas Sarkanā Krusta komanda