Mūzikas skola – jubilejas izlaidums

img

Mākslas varenība visspilgtāk izpaužas mūzikā. Nudien – saprotamākā valoda pasaulē, kas izgaismo cilvēku sirdis ar prieka gaismu! Krāslavas mūzikas skolas zāle ir pilna. Izlaidums nav parasts, bet gan jubilejas – piecdesmit piektais!

Šo gadu laikā aptuveni tūkstoš jauno mūziķu, kas iepazinuši harmonijas un iedvesmas laimi, ir iesoļojuši lielajā dzīvē. Un, kā zināms, radoši un emocionāli cilvēki vienmēr ir jauni! Īpaši tāpēc, ka mūsu skola nav parasta, bet ieguvusi atpazīstamību republikā. Gadu no gada Krāslavas jaunie talanti un populārie ansambļi rotā novada pasākumus, veiksmīgi piedalās un uzvar novada, Latvijas un starptautiskos konkursos un festivālos. Pavisam nesen, iegūstot pirmās pakāpes diplomus Rīgā, orķestris “Ziķeri” ieguva tiesības uzstāties Tautas mūzikas festivālā 
Limbažos. Paldies skolotājiem Olgai un Jānim Greckiem! Atvadu koncerts ir atbildīgs eksāmens skatītāju priekšā, kad skaļi aplausi pavada katru priekšnesumu. Klavieru mūzika – balles karaliene! Septiņi pianisti – skolotāju Irēnas Milašas, Albīnes Ragines, Maijas Steļmačonokas, Jeļenas Mihailovas, Allas Kuzmičas un Lilitas Ivanovas audzēkņi. Nemirstīgie Baha, Šūmaņa, kā arī mūsdienu komponistu skaņdarbi skanēja pianistu Mareka Podjavas, Olesjas Abrosimovas, Gabrielas Cimmermanes, Viktorijas Hveckovičas, Evelīnas Vivates, Alīnas Krivenkovas un Samantas Krumpānes izpildījumā. Pedagoga Mihaila Pitrāna audzēkņi Viesturs Nartišs un Timofejs Kniksts spēlēja ģitāru, Adriāna Šuminska un Aivars Valters – flautu. Trīs absolventi akordeonisti – Lāsma Bataraga, Edvīns Medvedevs un Andrejs Baranovskis, kuru pasniedzējs ir Anatolijs Livča. Un bija arī programmas “nagla”, kad Pola Makartnija melodiju “Yesterday” izpildīja vijolnieku kvintets – absolventes Evita Gorenko, Daniēla Bučinska un Adriana Lebedoka uzstājās kopā ar pasniedzējām Ingu Lauru un Anastasiju Mališevu. Kā vienmēr savu meistarību demonstrēja ansamblis “Krāslaviņa”, kas kļuvis par mūsu pilsētas zīmolu. Svinīgā pasākuma kulminācija – profesionālās ievirzes izglītības apliecības pasniegšana. Spilgts noformējums – ziedi, dāvanas; savukārt pasniedzēji tradicionāli dāvināja absolventiem fotoportretus rāmī šos, kas veidoti mūzikas klašu interjerā. Neaizmirstama diena! Ar melodijām un dziesmām dzīve ir spožāka, bagātīgāka un interesantāka!



Aleksejs GONČAROVS