Brāļi un māsas iekš Kristus!

Apsveicu jūs ar svētiem vārdiem, kas ir mūžīgi: Kristus augšāmcēlies!

Kristietim nav svinīgākas un nozīmīgākas dienas par Kristus Augšāmcelšanās svētkiem, kas nes glābiņu un mūžīgo dzīvi. Lieldienas ir uzvara pār nāvi. Kā tad tiek uzvarēta nāve, ja mēs visi vēl esam mirstīgi? Katrā no mums, dārgie brāļi un māsas, mājo nemirstīga dvēsele. Tā izpirkta no nāves par augstu cenu — ar mūsu Pestītāja un Kunga Jēzus Kristus ciešanām.

Nāves uzveikšana, Pestītāja uzvara pār elles spēkiem dod katram cilvēkam iespēju izmainīt savu dzīvi, kļūt, kā teikts Svētajos rakstos, par “dievišķās dabas dalībnieku” (2 Pēt. 1.4.).

Mīļie brāļi un māsas! Paziņosim priecīgo vēsti par Augšāmcēlušos Kristu visiem apkārtējiem cilvēkiem! Ienesīsim Kristus gaismu tur, kur cilvēki atrodas neticības tumsā. Radīsim mīlestību tur, kur valda naids. Dāvāsim žēlastību saniknotajiem, gādību cietējiem, mieru naidniekiem. Sekosim svētajiem mirres nesējiem, lai ar vēsti par Augšāmcēlušos Kristu Pestītāju radītu ticību, mīlestību un cerību cilvēku sirdīs. “Kristus Augšāmcēlies!” Un skumjām vairs nav vietas. Tagad Kristus dāvā mums garīgo prieku, kuru neviens mums neatņems. Lai gaisma, kuru mums sūta Augšāmcēlušais Kristus, apgaismo mūsu dvēseles un sirdis. Lai mūžīgās Augšāmcelšanās prieks ienāk katrā mājā. Apsveicu pilsētas un rajona pareizticīgos un vecticībniekus gaišajos Kristus Augšāmcelšanās svētkos. Kristus Augšāmcēlies! Patiešām Augšāmcēlies!

Krāslavas rajona pareizticīgo dievnamu pārzinis, mācītājs Aleksandrs (Dvornikovs)