Jautājums — atbilde

— Cik bieža grēksūdze nepieciešama, lai ticīgais varētu katru reizi, piedaloties Svētajā Misē (ik svētdien vai arī biežāk), pieņemt svēto komūniju?

— Šajā jomā būtisku mācību sniedza Dievmāte parādīšanās sākumā Medžugorjē, kad vēl bija tikko sākusi apmācīt vizionārus kristīgās dzīves galvenajos aspektos. 1981. gada jūlija beigās Viņa aicināja visus izsūdzēt grēkus vismaz reizi mēnesī, jo “nav neviena cilvēka zemes virsū, kuram nebūtu vajadzīga ikmēneša grēksūdze.”

Dievmāte savos vēstījumos ieteic iemācīties sūdzēt grēkus tūdaļ pēc smaga grēka izdarīšanas, lai nedotu iespēju sātanam sākt mūsos darboties. Viņa uzsver, ka grēksūdze ir nozīmīgs miera ierocis, zāles, kas palīdz izveseļoties dvēselēm un ka “lieli” rietumu Baznīcas apgabali tiktu atveseļoti,” ja cilvēki pieņemtu Grēksūdzes sakramentu. “Lai svētā grēksūdze jums ir pirmais atgriešanās solis un tad, bērniņi, izšķirieties par svētumu” (no 1998. gada 25. novembra vēstījuma). Izsūdzēt grēkus nozīmē nostāties Dieva priekšā, lai atdzimtu no jauna.

(Pēc māsas Emanuēlas Maijāras)

Genovefa KALVIŠA