Jūnijs — Jēzus Sirds godināšanas mēnesis

“Lūk, Sirds, kura tā mīlēja cilvēkus, kura ir pilnīgi sevi atdevusi, lai apliecinātu savu mīlestību”.

(Jēzus atklāsme Margaritai Marijai Alakokai)

Jūnijs katoļu baznīcā

Lieli svētki:

24. jūnijs — Sv. Jāņa Kristītāja piedzimšana. Sv. Jāni Kristītāju dēvē par lielāko starp dzimušajiem no sievietes. “Viņš atnāca, lai liecinātu par gaismu, lai saga-tavotu Kungam apzinīgu tautu” (no svētku liturģijas);
28. jūnijs —Sv. apustuļu Pētera un Pāvila svētki. Sākas dižā tautu skolotāja sv. Pāvila gads (2008.-2009.).

Piemiņas dienas:

9. jūnijs — Sv. Efrēms, diakons un Baznīcas mācītājs;
13. jūnijs — Sv. Antonijs no Padujas, priesteris un Baznīcas mācītājs;
27. jūnijs — Vissētākā Jaunava Marija — Nemitīgās palīdzības Māte; sv.Kirils no Aleksandrijas, bīskaps un Baznīcas mācītājs.

Katoļu Baznīcas un pāvesta lūgšanu nodomi jūnijā

Vispārējais: Lai ikviens kristietis sevī attīsta personīgu un patiesu draudzību ar Kristu, tā dāvājot Viņa mīlestības spēku ikvienam, kuru sastaps savā ceļā.
Misiju: Lai Sarptautiskais euharistiskais kongress Kanādā (Kvebekā) palīdz labāk izprast, ka Euharistija ir Baznīcas sirds un evaņģelizācijas avots.

Sveicam priesterības jubilejā

29. maijā uz priesterībā nokalpotiem 25 gadiem atskatī-jās Pustiņas un Asūnes drau-džu prāvests Pāvils Raciņš. Pirmā darba vieta jaunajam Dieva dārza strādniekam pēc garīgā semināra absovēšanas un iesvētīšanas bija Aglonā, pēc tam Balbinovas draudzē Indrā. Bet visilgāk viņš god-prātīgi kalpojis Dievam un cilvēkiem Asūnes un Pustiņas draudzēs. Laikraksta “Ezerzeme” lappuses “Ticības lietas” lasītāju vārdā sirsnīgi sveicam Pāvilu Raciņu pries-terības jubilejā un vēlam dedzību, izturību, Dieva svētību un Dievmātes palīdzību, rūpējoties par cilvēku dvēselēm, kuras Tas Kungs viņam uzticēs turpmākajos gados.

Genovefa KALVIŠA