Pāvesta un Baznīcas lūgšanu nodomi martam

Vispārējais: Lai ikviena pasaules tauta prastu cienīt un novērtēt sieviešu lomu un devumu.

Misiju: Lai Ķīnas Tautas Republikas Baznīcas bīskapi, priesteri, konsekrētās personas un ticīgie laji, atsaucoties uz pāvesta Benedikta XVI viņiem adresēto vēstuli, censtos būt vienības, kopības un miera zīme un līdzeklis.

Pareizticīgajiem — jauns patriarhs

1. februārī Maskavas Kristus Glābēja katedrālē notika jaunā Krievijas pareizticīgo Baznīcas patriarha Kirila intronizācijas ceremonija. Sava priekšteča Aleksija II laikā metropolīts Kirils pildīja Maskavas patriarhāta Ārlietu departamenta vadītāja pienākumus un viņam bija izcila loma attiecību starp baznīcām veidošanā. To savā apsveikuma telegrammā atzīmēja pāvests Benedikts XVI. Svētais tēvs arī pauda pārliecību, ka Kirils turpinās strādāt savas tautas un visu kristiešu labā, balstoties uz jau ieliktā stingrā pamata.

Uzrunā intronizācijas svinību laikā jaunais Krievijas pareizticīgās Baznīcas vadītājs īpaši uzsvēra šīs baznīcas vienotības saglabāšanas un pastorālā darba ar jauniešiem nozīmi. Ceremonijas laikā Kirils trīs reizes apsēdās patriarha krēslā, klātesošajiem atkārtojot grieķu “Axios”, kas nozīmē: “Viņš ir cienīgs.” Pēc tam viņam tika nodoti Maskavas un visas Krievijas patriarha simboli un atribūti.

Svinībās piedalījās arī delegācija no Vatikāna.

(Pēc “Katoļu Baznīcas Vēstneša”, 14.02.2009)