Visi kopā — lai pasaule kļūtu svēta

Tāds ir kustības “Pro Sanctitate” (“Par svētumu”) vadmotīvs. Tā ir kustība, kas pastāv Baznīcā un kas vēlas, lai tiktu darīts zināms, pieņemts un īstenots dzīvē vispārējais aicinājums uz svētumu. Tā ir ģimene, kuras locekļus vieno veltīšanās ideālam, kas ir visiem kopīgs. Kustība radās Romā 1947. gadā, un tās dibinātājs bija priesteris Guljelmo Džakvinta, kurš vēlāk kļuva par Tivoli bīskapu.

Gan pieaugušie un jaunieši, gan bērni un sirmgalvji, gan priesteri un ordeņu ļaudis, gan laulātie, gan arī tie, kas cieš slimības gultā un kas ir piederīgi šai kustībai, — ikviens ir aicināts uz svētu dzīvi un veltīt pūles savu brāļu svēttapšanas labā. Tie ir gan asociētie locekļi, gan atbalstītāji, gan piekritēji. Kustības dzīvē ir līdzdalīgi arī tie, kas par to upurē savas lūgšanas un ciešanas.
Kustības “Pro Sanctitate” locekļi darbojas daudzās valstīs, arī Latvijā. Lappusē “Ticības lietas” jau vairākkārt tika stāstīts par to, ka konsekrētās māsas Liliane Bernard un Rita Refalo no šīs kustības ir kļuvušas par labām garīgajām vadītājām Krāslavas katoļu draudzes jauniešiem, ar kuriem kopā divreiz svētceļoja uz Aglonu, bija vairākkārt kopā adorācijā, lūgšanu dievkalpojumos, kā arī Latgales Jauniešu dienās Krāslavā šī gada jūlijā. Kustība “Pro Sanctitate” kopš rudens aicina ticīgos, īpaši jauniešus, katru mēnesi Krāslavas sv. Ludviga baznīcā kopā izdzīvot Priesterības gadu. Jau bija organizētas divas tikšanās. 5. septembrī pēc sv. Mises notika Vissvētākā Sakramenta adorācija un meditācijas par tēmu “Svēti priesteri, sekojot Arsas prāvesta sv. Jāņa Marijas Vianeja piemēram,” 3. oktobrī — par tēmu “Priesteru svētumam. Sv. Damians.” Nākošā tikšanās — 21. novembrī plkst. 18.00 sv. Mise, adorācija ar pārdomām par tēmu “Pēdējo Vakariņu garīgums. Sv. Juliāns Eimards.”

Turpmāko tikšanos tēmas: 5. decembrī — “Prieste-ri — draudzes svēttapšanai. Sv. Mišels Tansi”; 16. janvārī — “Svētie priesteri — cilvēku svētumam. Sv. Jānis XXIII”; 6. februārī — “Svētums, piedošana un izlīgšana. Svētīgais Kārlis Leisners”; 13. martā — “Sekosim Labajam Ganam. Sv. Teofāns Venārs”; 17. aprīlī — “Jēzus — mūžīgais Priesteris. Svētīgais Eduards Pops”; 8. maijā — “Svētuma ceļā — kopā ar Mariju. Sv. Griņjons no Monforas.” Visas šīs tikšanās sāksies ar Sv. Mises upuri plkst. 12.00.

Krāslavas katoļi tiek aicināti iesaistīties kustības “Pro Sanctitate” aktivitātēs, lai padziļinātu savu garīgumu un kļūtu par Kristus mīlestības un svētuma vēsts lieciniekiem un apustuļiem.

Lappusi sagatavoja Genovefa KALVIŠA