Latgales radio popularizēs kristīgās vērtības

Arī pēc radiostacijas “Latgolys radeja” (“Latgales radio”) īpašnieku maiņas radio saglabās līdzšinējo latgalisko skanējumu, taču vairāk nekā līdz šim pievērsīsies kristīgo vērtību popularizēšanai sabiedrībā, aģentūrai LETA pastāstīja Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis.

“Līdz šim radio ēterā ik rītu dienas cēliens iesākās ar lūgšanu, bet nākotnē plānots veidot arī Baznīcas ziņas, dažādus raidījumus par aktuāliem reliģiskiem jautājumiem, piesaistot ticības mācības skolotājus, priesterus, latgaliešu biedrību pārstāvjus,” sacīja Bulis. Kā ziņots, augustā notikušas izmaiņas SIA “MG Latgolas Bolss” valdē — no uzņēmuma valdes locekļa amata atbrīvots “Latgales radio” direktors V. Labinskis, bet par valdes locekli ar tiesībām pārstāvēt kapitālsabiedrību atsevišķi iecelta Rēzeknes Katoļu vidusskolas direktore Marija Mickāne. Pārņemot “Latgales radio” vadības grožus, baznīcas mērķis ir saglabāt līdzšinējo latgalisko skanējumu, uzrunāt klausītājus dzimtajā valodā un veidot dialogu kristīgā garā. “Protams, arī turpmāk radio ēterā būs ziņas, kultūras jaunumi, intervijas ar sabiedrībā interesantiem cilvēkiem, skanēs mūzika,” sacīja Marija Mickāne. Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps atklāja, ka gandrīz 100% SIA “MG Latgolas Bolss” īpašuma daļu Baznīcas īpašumā nonākušas dāvinājuma veidā. Radio darbību un pastāvēšanu nākotnē plānots nodrošināt ar ziedojumu un reklāmdevēju palīdzību. LETA jau ziņoja, ka radio smagās finansiālās situācijas dēļ mēģināja pārdot jau šā gada sākumā, tas nonāca ar radiokompāniju “Alise plus” saistītu Daugavpils uzņēmēju rokās, kuri toreiz pilnībā mainīja radio formātu, pārejot uz raidīšanu krievu valodā, taču mazākuma daļu īpašniekiem izdevās šo darījumu apstrīdēt.

(No “Gaismas Taka”)

Latgales radio kristīgās programmas

Katru dienu:
plkst. 4.57; 5.57; 6.57; 7.57; sestdien un svētdien — arī plkst. 8.57 — Rīta lūgšana;
plkst. 10.00 — Rožukronis;
plkst. 15.00 — Dieva žēlsirdības kronītis.
Svētdien:

plkst. 7.30; 15.00; 16.00; 19.00 — Svēto Rakstu lasījumi, priestera sprediķis.

Apsveicam

Aglonas bazilikas, Bērzgales, Peipiņu, Rušonas un Raģeļu draudžu vikāru Antonu Justu dzimšanas dienā — 5. decembrī.
Lai Jūs stiprina, uztur paļāvību uz Dievu šie Svēto Rakstu vārdi: “Tas Kungs ir mans akmenskalns, mana pils un mans glābējs, mans stiprais Dievs, mans patvērums, uz ko es paļaujos, mans vairogs un mans pestīšanas rags, un mans augstais palīgs.” (Ps 18,3)

Genovefa KALVIŠA