Mīļotie brāļi un māsas Kristū!

“Tas, kurš mīl Dievu, tic un ir uzticīgs Viņam, lai bauda šos skaistos un gaišos Kristus Augšāmcelšanās svētkus,” svinēt svētās Lieldienas mūs aicina sv. Jānis Zeltamute.

Šodien mēs svinam Kristus slavas dienu. Šī diena tuvina mūs Debesu valstībai mūsu varenā Debesu Tēva mājoklī. Ja mēs dzīvosim saskaņā ar Dieva baušļiem, pildīsim Dieva gribu un darīsim Dievam tīkamus darbus, piekopsim cilvēkmīlestību, būsim pacietīgi, ieturēsim gavēni un lūgsimies, tad, bez šaubām, varēsim nonākt ne tikai aicināto, bet arī izredzēto pulkā.

Mēs lieliski apzināmies, ka mūsu šodienas dzīve ir tāla no pilnības. Starp mums pasaulē plaukst un zeļ negatīvās īpašības: alkoholisms, narkomānija. Tādos kristietim striktos eksistences rāmjos galvenais balsts ir svētā ticība. Nekādos dzīves apstākļos nav jāaizmirst, ka ticība ir visdārgākā bagātība, kuru mums dāvājis Dievs. Ja mēs nezaudēsim ticību, tad izglābsimies arī nākamajā dzīvē.

Dārgie brāļi un māsas! Veltīsim savas lūgšanas Jēzum Kristum, kurš ir augšāmcēlies! Un Viņš sūtīs mums savu neredzamo palīdzību visos mūsu pasākumos un darbos!

Novēlu jums visiem labu veselību un dvēseles glābiņu!
Kristus Augšāmcēlies!
Patiesi Augšāmcēlies!
Mīlestībā uz Kristu, kurš ir Augšāmcēlies, — Krāslavas vecticībnieku draudzes pārziņa p. i.

Andrejs SOKOLOVS