Mīļotie brāļi un māsas Kristū!

Pienākuši ilgi gaidītie gaišie Lieldienu — Mūsu Kristus Augšāmcelšanās svētki. Kristus, kurš “cietis zem Poncija Pilāta, krustā sists, apglabāts, nokāpis ellē, trešajā dienā augšāmcēlies...” (“Ticības simbols”).

Šo svētku nozīme ir Dieva bezgalīgā mīlestība uz cilvēku dzimtu, kurš upurēja Savu Dēlu “cilvēku un mūsu glābiņa labad” (“Ticības simbols”).

Kas ir mūsu glābiņš? Dzīvot saskaņā ar mīlestības likumu, kuru mums parādīja Jēzus Kristus. Katru gadu Lieldienās mēs sakām, ka Kristus ir Augšāmcēlies. Un šis patiesības apgalvojums padara mūs stiprākus, vieš mūsos optimismu. Kristus Augšāmcēlās no miroņiem un uzvarēja nāvi, lai mēs varētu uzdrošināties un uzvarēt ļaunuma spēkus. Tāpēc visām likstām par spīti mūsu sirdīs ielīst jaunas dzīves alkas. “ ... tad jūsu sirds priecāsies, un neviens šo prieku jums neatņems” (Jņ 16; 22). Mūsu sirdis pārņem šis vienīgais, bet visaptverošais prieks, un tās dzīvo jaunas, svētlaimīgas un mūžīgas dzīves gaidās, kuru dāvāja mums Augšāmcēlušais Pestītājs.

No visas sirds apsveicu mūsu Krāslavas, visa novada, kā arī Dagdas pareizticīgos kristiešus, visus tradicionālo konfesiju kristiešus, kuri šogad svin Lieldienas vienā dienā; katoļus un viņu priesterus Eduardu Voroņecki un Pāvilu Odiņu, vecticībniekus un vecticībnieku draudzes mācītāju Andreju Sokolovu; luterāņu draudzes locekļus.
Lai Augšāmcēlušais Pestītājs apstaro jūs ar garīgā prieka, mīlestības, cerības un garīgās atjaunotnes gaismu!

Kristus Augšāmcēlies!
Patiesi Augšāmcēlies!

Krāslavas un Dagdas novada pareizticīgo dievnamu pārzinis, Tēvs Aleksandrs DVORŅIKOVS.