ĪSUMĀ

“Labais mācītāj, kas man jādara, lai es iemantotu mūžīgo dzīvi?” (Mk 10,17). Šis citāts no Marka evaņģēlija ir izvēlēts par devīzi Latvijas V Jauniešu dienām, kas notiks Aglonā š. g. 13. un 14. augustā, Vissvētās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku ietvaros. Tās sāksies 13. augustā pulksten 12.00 ar Sv. Misi.

Pasākuma galvenais organizators ir Rēzeknes - Aglonas diecēze, koordinatori — pr. Juris Zarāns (e-pasts: katols@one.lv, mob. 28616526) un pr. Harals Broks (e-pasts: magnus_grec@inbox.lv, mob. 29751333).
* * *
10. aprīlī Rīgas Domā tika konsekrēts jauns Latvijas evaņģēliski - luteriskās Baznīcas bīskaps Guntars Dimants (dzimis 1966.g.), kurš kalpos Rīgas arhidiecēzē par palīgbīskapu ar sēdekli Cēsīs. Kopš 2001. gada viņš bija mācītājs Dubultu un Bulduru draudzēs.
* * *
Katru maija vakaru plkst. 19.00 Latgales radio klausītājiem bija dota iespēja piedalīties Dievmātes godināšanas maija dievkalpojumā, ko vadīja kāds no priesteriem vai arī pats bīskaps V. E. J. Bulis. Ēterā skanēja dziesmas un litānija Dievmātes godam, Svēto Rakstu lasījumi un to iztirzājumi (homīlijas), aizlūgumi, stāstījumi par Jaunavas Marijas tituliem un padomi, kā sekot Vissvētās Mātes tikumu paraugam.