Krāslavas draudzē

* Aizvadītajā mēnesī četras no piecām bija atlaidu svētdienas. 1. augustā, tāpat kā visā Katoļu Baznīcā pirmajā mēneša svētdienā, godinājām Vis- svēto Jēzus Sirdi. 15. augustā svinējām atlaidas par godu Vs. Jaunavas Marijas uzņemšanai debesīs. Krāslavas draudzes atlaidu svētkos 22. au- gustā lūdzām sv. Roha, bet 29. augustā — mūsu baznīcas patrona sv. Ludvika aizbildniecību. Šajās atlaidu dienās īpaši tika godināts un pielūgts Jēzus Vissvētajā Sakramentā: pēc Votivas — adorācijā, bet pēc galvenās sv. Mises — Euharistiskajā procesijā.

* Augusts Krāslavas draudzē bija zelta kāzu laiks. 7. augustā daudzu radu, draugu, poļu biedrības pārstāvju un draudzes locekļu klātbūtnē savu laulības solījumu Dieva priekšā atjaunoja draudzes ērģelnieks Romualds Raginis un viņa dzīvesbiedre Meļa. Bet 21. augustā altāra priekšā vēlreiz “Jā!” vārdu viens otram teica Janīna un Vaclavs Čiževski.

Abi zelta pāri prāvesta Eduarda Voroņecka vadītajos dievkalpojumos saņēma svētību un pateicās Dievam par 50 laulībā aizvadītajiem gadiem, kā arī lūdza Visvarenā žēlastību un Dievmātes patvērumu nākamajiem kopējiem dzīves ceļiem, līdz nāve viņus šķirs.