Novembrī — ar cerību un domām par mūžību

Nominācijas

Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis septiņus priesterus ir nominējis kalpošanai citās katoļu draudzēs. Izmaiņas notikušas arī Aglonas dekanātā. Priesteris Andrejs Aglonietis turpmāk aprūpēs Višķu un Ambeļu draudzes katoļticīgos. Par Aglonas bazilikas, Bērzgales, Peipiņu, Rušonas un Rageļu drau-dzes prāvestu iecelts Daumants Abrickis, bet par vikāru — jauniesvētītais priesteris Guntars Skutelis. Bijušais šo draudžu vikārs Antons Justs nominēts par prāvestu Evermuižas, Pušmucovas un Aizpūres draudzē.

Kanonisko tiesību doktors priesteris Juris Zarāns turpmāk rūpēsies par Baznīcas laulību lietām starpdiecēžu baznīcas tiesā ar kalpošanas vietu Aglonas bazilikā. Starpdiecēžu tiesas jurisdikcijai ir pakļautas trīs to iz- veidojušās diecēzes: Liepājas, Jelgavas un Rēzeknes-Aglonas.

* * *
Evaņģēliski luteriskās Baznīcas Daugavpils diecēzē kalpošanu uzsācis mācītājs Jānis Saulīte, kura pārziņā pirms tam bija Ķemeru un Slokas draudzes. Gandrīz gadu Daugavpils prāvesta iecirkņa četrās draudzēs, t. sk. Bornes un Krāslavas, nebija pastāvīga mācītāja. Pēc J. Saulītes apstiprināšanas amatā arī šajās draudzēs atsāksies regulāri dievkalpojumi.

Genovefa KALVIŠA