Cienījamie novadnieki! Dārgie brāļi un māsas Kristū!

Kristietības pirmā Svētā Nakts ar savu spožumu apgaismoja visas citas naktis un ienesa tajās mieru un gaismu. “Miers virs zemes laba prāta cilvēkiem!” (Lk 2,14)

Kristus šajā svētajā naktī aizdedzināja cilvēkos jaunu, gaišāku, pilnīgāku tuvākmīlestības gaismu. Viņš izklīdināja šaubas, bailes un parādīja mums ceļu uz ticību, cerību un mīlestību. Šai ziņā Kristus dzimšanas svētki ir vienlaikus pagātnes, tagadnes un nākotnes kristīgo notikumu vēsture. Cilvēka labā griba un grēku piedošana ir tā, kas izceļ šī vēsturiskā notikuma lielo nozīmi. Dieva mūžīgais Vārds ir atnācis mūsu laikmetā. Dievs reiz sūtīja savu Vārdu, to Viņš neņems atpakaļ, jo šis “Vārds tapa miesa un dzīvoja starp mums.” (Jņ 1,14)

Brāļi un māsas, svinēsim kristietības dzimšanas svētkus ar prieku un pateicību, jo kristietība sākās ar šūpuļdziesmu: “Šodien jums Bērniņš ir piedzimis!”

Vēlu, lai katra dāvana, ko Dievs jums dāvā, palīdzētu garīgi augt un kalpot citiem. Lai katrā prieka vai ciešanu stundā cilvēktapušais Dieva Dēls ir ar jums un lai jūs vienmēr paliktu Dieva tuvumā. Lai Kristus dzimšanas svētki kļūst par prieka, miera, gaismas un Dieva svētības svētkiem. Lai jūs atrastu ceļu pie sevis un pie Dieva! Savus novēlējumus es veltu arī tiem, kas svinēs Kristus dzimšanas svētkus vēlāk — mūsu novada pareizticīgajiem un vecticībniekiem.

Eduards VOROŅECKIS, Krāslavas sv. Ludvika Romas katoļu draudzes prāvests