Krāslavas katoļu draudzē

* Jau vairākus gadus Krāslavas Romas katoļu draudzi, īpaši jauniešus, un kustības “Pro Sanctitate” (“Par svētumu”) māsas vieno garīga draudzība, kas kalpo tam, lai tiktu darīts zināms, pieņemts un īstenots dzīvē vispārējais aicinājums uz svētumu. Arī š g. 5. martā kustības pārstāvji no Rīgas un Daugavpils aicināja ticīgos uz tikšanos, lai apcerētu tēmu “Svētais piekrīt Dieva mīlestībai, sekodams Marijas piemēram.” Šajā nodomā prāvests E. Voroņeckis celebrēja sv. Misi, pēc tam notika Vissvētākā Sakramenta adorācija. Diemžēl vecmāmiņu dievkalpojumā bija krietni vairāk nekā mazbērnu, tāpēc gribas ar sarūgtinājumu jautāt: “Kur jūs esat, ticīgie Krāslavas jaunieši?”

Māsas jūs gaidīs arī 2. aprīlī, lai pārdomātu tēmu “Svētais izsalcis pēc mīlestības”, un 7. maijā — “Svētais ir Jēzus mīlestības turpinājums laikā.” Sv. Mise sāksies pulksten 11.00.

* Draudzes Lielā gavēņa rekolekcijas (latīn. “iekšējā sakopošanās, sakārtošana”) tradicionāli notiek Sv. Jāzepa svētkos. Arī šogad tās sākās jau 17. martā ar vakara Sv. Misi un atlaidu himnu “Veni Creator.” Piektdien un arī sestdien, Sv. Jāzepa svētkos, notika četras Sv. Mises, divas Krustaceļa lūgšanas un dievkalpojums “Rūgtās Asaras”. Draudzes prāvestam E. Voroņeckim šajās dienās vadīt dievkalpojumus, skaidrot Svētos Rakstus un pieņemt grēksūdzes palīdzēja Krāslavas dekanāta priesteri M. Da-ļeckis, A. Cimanovskis MIC, G. Alferovs, kā arī Naujienes (Jezupovas) un Spruktu draudzes prāvests P. Turonoks.

* 11. martā Krāslavas kultūras namā interesenti piedalījās pasākumā par Krāslavas Romas katoļu baznīcas vēsturi, ko organizēja katoļu biedrība “Adveniat” (Z. Meldere) sadarbībā ar kultūras iestādēm. Vispirms tika piedāvāta videofilma par pilsētas vēsturi, ko sagatavoja muzeja darbiniece G. Solima. Tad sapulcējušos uzrunāja prā-vests E. Voroņeckis. Dienas kārtībā vēl bija uzstāšanās par jezuītu un misionāru - lācaristu lomu draudzes un baznīcas dzīvē (G. Kalviša), par Krāslavas garīgo semināru un draudzes skolām (J. Gekiša), par sv. Donata relikvijām (J. Tračuma), par epitāfijām — dekoratīvi veidotām piemiņas plāks-nēm uz baznīcas sienām (J. Dobkevičs). Bibliotēkas darbiniece E. Zaščerinska bija sagatavojusi literatūras izstādi.

5. aprīlī pulksten 10.00 plānots vēl viens līdzīgs pasākums, šoreiz baznīcā, kur tiks stāstīts par altāriem un gleznās attēlotajiem svētajiem.

Kopā ar Latgales radio

Arvien vairāk ticīgo ir pateicīgi Latgales radio vadībai un darbiniekiem, kā arī diecēzes priesteriem un viņu draudžu pārstāvjiem par iespēju kopā lūgties, ieklausīties ikdienas Svēto Rakstu lasījumos un to skaidrojumos. Tie, kuriem nav iespēju apmeklēt baznīcu, īpaši gandarīti par to, ka gavēņa laikā viņi var kopā ar citiem lūgties ne tikai Rožukroni, Žēlsirdības kronīti, rīta un vakara lūgšanas, bet svētdienu pēcpusdienās arī pārdomāt Kristus ciešanas Krus-taceļā un vakarā dziedāt “Rūgtās Asaras”.
Lai Dievs svētī jūsu darbu un nes bagātīgus tā augļus!

Sagatavoja Genovefa KALVIŠA