Dārgie brāļi un māsas Kristū!

Pēc satraucošiem notikumiem Jeruzalemē un uz Golgātas, nedēļas sākumā izplatījās jaunā un nedzirdētā ziņa: notiesātais un krustā sistais Jēzus Kristus ir uzcēlies no miroņiem! Kopš tā laika šī ziņa ir skanējusi cauri visiem gadsimtiem, un tā skan arī šodien.

Liekas, ka it visa dzīvā un nedzīvā pasaule skandina augšāmcelšanās dziesmu: Kristus ir augšāmcēlies! Jēzus ar savu dievišķo spēku, uzceldamies no miroņiem, deva īstu liecību par to, ka Viņa mācība ir no debesīm, ka tas, ko Viņš sludināja, ir no Dieva. Kunga augšāmcelšanā svētais apustulis Pāvils saskata mūsu ticības pamatu: “Ja Kristus nav augšāmcēlies, tad veltīga ir mūsu sludināšana, veltīga ir arī jūsu ticība” (1Kor 15, 14).

Jā, mūsu Kungs ir uzvarējis nāvi, un mēs tam ticam. Šīs ticības koks ar savām saknēm ir izplēties pa visu pasauli. Zem šī koka zariem ir miljoniem Kristus sekotāju, arī mēs esam starp viņiem, un par to mums ir jāpateicas Dievam. Mūsu ticība ir kā aizdegtā svece tumšā istabā, kas apgaismo visus priekšmetus, un tie kļūst redzami: ticības gaisma izkliedē visas dzīves ēnas, un dzīves ceļš paliek skaidrs un saprotams. Noklīdušam kalnos lukturis palīdz atrast ceļu uz mājām un glābj no bojāejas sniega vētrā. Tāpat ticības gaisma ved cilvēku no pazušanas tumsas uz pestīšanas ostu.

Mūsu ticība ir nostiprināta ar Kristus augšāmcelšanos. Jēzus mūs aicina, lai mēs nepaliktu neticībā, bet būtu ticīgi: “Lai jūs ticēdami iemantotu dzīvību Kristus vārdā” (Jņ 20, 31). Ticēdami un paļaujoties uz Dievu, mēs sasniegsim mūžīgās Lieldienas debesīs.

No visas sirds novēlu Jums, mīļotie brāļi un māsas, lai dzīvības Kungs dāvā savas uzvaras spēku un svētību, lej mieru ikviena cilvēka sirdī un mūsu savstarpējās attiecībās! Apsveicu arī pareizticīgos un vecticībniekus, ar kuriem mēs šogad kopā svinam Lieldienas!

Krāslavas sv. Ludvika Romas katoļu draudzes prāvests Eduards VOROŅECKIS