Sveiciens gaišajos Lieldienu svētkos!

Dārgie novada iedzīvotāji!

Kristus, augšāmceļoties no miroņiem, deva īsto liecību par to, ka Viņa mācība ir no debesīm un ka tas, ko Viņš sludināja, ir no Dieva. Tādēļ apustuļi sludināja visai pasaulei, ka Jēzus ir Dieva Dēls, ka Evaņģēlijs ir vienīgais ceļš uz dzīvību: “Kas tic uz Dēlu, tam ir mūžīgā dzīvība” (Jņ 3,36). No vēstures zinām, ka pat pagānu tautas, izdzirdot šos vārdus, atmeta savus elkus, ko paši bija darinājuši un godinājuši, atzina par savu Dievu krustā Sisto un par pestīšanas zīmi izvēlējās svēto krustu. Jā, ar savām ciešanām un nāvi Pestītājs mūs izveda no pazudināšanas un izpelnīja visas pestīšanai vajadzīgās žēlastības, bet tikai mums pašiem jāpieliek visas pūles, lai sasniegtu pestīšanu. Lieldienas — pāriešanas no nāves dzīvībā — notiek ikvienā cilvēkā, kas tic Kristum. Ja cilvēks ir kritis grēkā, viņa Lieldienas ir atgriešanās pie Dieva. Ja viņš ir noskumis, viņa Lieldienas ir skumju pārvēršanās priekā. Ja viņš ir zaudējis drosmi, viņa Lieldienas ir jaunu plānu kalšana, lai sasniegtu ko augstu un cēlu.
Dārgie brāļi un māsas Kristū!

Dzīvais Kungs, kas ir augšāmcēlies, mums stiepj pretī savas rokas un mūs sveic. Iesim pie Viņa, jo Viņš ir “ceļš, patiesība un dzīvība” ( Jņ 14,6). Jēzus mums arī dod Lieldienu prieku, bet vai mēs dalāmies šajā priekā ar citiem cilvēkiem, izejot no baznīcas un dodoties pasaulē? Vai mēs cenšamies palīdzēt saviem līdzcilvēkiem viņu dzīves nastas nešanā? Vai mēs cenšamies viņu apmākušās dienas pārvērst par saulainiem brīžiem? Mēs varam lūgties par viņiem, vest no ļauna pie laba, no nemiera pie miera, no tumsības pie gaismas. Viens laipns sveiciens, viens mīļš vārds var iepriecināt un izglābt no izmisuma un nelaimes, jo kā raksta svētais Ambrozijs: “Ticība un labie darbi ir kā gaisma, kura staro tur, kur tā ir”. Centīsimies darīt labos darbus, nedomājot vispār par saviem nopelniem, jo Kungs to atlīdzinās.

Sirsnīgi sveicu Jūs visus Jēzus Augšāmcelšanās svētkos! Novēlu, lai prieks,mīlestība un saskaņa valda Jūsu ģimenēs, un Jums nekad netrūkst paļāvības uz Kristus žēlsirdību. Sekosim Jēzum, dzīvajam Dievam, kas mūsu dēļ ir miris un augšāmcelies, lai kopā ar Viņu dzīvojot, mēs sasniegtu arī mūžīgo svētlaimi debesīs.

Krāslavas Svētā Ludvika Romas katoļu draudzes prāvests Eduards VOROŅECKIS