Dievnams – dvēseles stiprinātājs un mierinātājs

​Ar mīlestību, iedvesmu un godbijību katru svētdienu Svētā Ludviķa Bukmuižas baznīca ar skanošām zvanu melodijām aicina visus cilvēkus pie sevis, lai gūtu mierinājumu un stiprinājumu dvēselē, un pārliecību par savu nākotni kopā ar Dievu.

Mūsu baznīciņa tika uzcelta 1830. gadā un konsekrēta tajā pašā gadā, veltot to Svētā Ludviķa godam. Lielu lomu šīs puses ļaužu garīgajā dzīvē atstājuši Jezuītu priesteri, kas līdz 19.gs. sākumam bija darbojušies šajā pusē, ieaudzinot paaudžu paaudzēs smalkumu pret sakrālajām un kultūras vērtībām.



Bukmuižas draudzei ir aktīva lūgšanu dzīve. Dievkalpojumi notiek ne tikai svētdienās, bet arī katru darbadienas rītu.



Jau piecus gadus mūsu dievnama saimnieks un Dieva kalps ir prāvests Andris Sprukts. Viņa kalpošanas laikā draudzē tika sakārtoti liturģiskie tērpi un trauki, kā arī sakrālie mākslas pieminekļi. Ir sakārtota baznīcas apkārtne un baznīcas dārzā pirmo reizi arī daiļās krūmu rozes vērs savus ziedpumpurus. Mūsu prāvests stādus ir iegādājies Salaspils Botāniskajā dārzā.



Mēs lepojamies ar savu prāvestu par viņa lūgšanas kultūru, dziļu ticību, atsaucību un mīlestību kalpojot draudzei un rūpējoties par baznīcas sakārtotību un pievilcīgumu.



Ar skaistu dziedājumu, lieliskām ērģeļu skaņām, ar procesiju, kurā piedalās arī bērni, tiek svinēti svētki, kas piepilda ikkatra cilvēka dvēseli ar mīlestību, ticību labajam un iespēju atvērt savu sirdi pateicībai Dievam par visu, ko mēs saņemam.



Draudzes lielākie svētki ir Svētā Jāzepa svētki, kas ir strādnieku un ģimeņu aizstāvis, Svētā Pētera un Pāvila svētki, Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki, Svētā Ludviķa diena, Rožukroņa Karalienes svētki, Triju Ķēniņu diena. Arī bērni regulāri tiek sagatavoti Svētajiem sakramentiem. Paralēli ikdienas dzīvei Baznīcā regulāri notiek kristības, laulības un citi cilvēka dzīvē nozīmīgi pasākumi.



Mēs pateicamies un lūdzamies par ikvienu cilvēku, kas atbalsta draudzi ar lūgšanām, ziedojumiem un labiem darbiem, jo darāmā ir daudz. Vairosim labestību, mīlestību un labdarību, saglabāsim mieru un saticību.



Bukmuižas draudze